Concedieri înainte de Sărbători. Peste 300 de români au aflat vestea proastă de Crăciun

În ultimele două luni, nouă firme din judeţ au informat AJOFM Olt că vor concedia colectiv, în total, 752 de angajaţi.

06 dec. 2023, 09:11
Concedieri înainte de Sărbători. Peste 300 de români au aflat vestea proastă de Crăciun

Primele concedieri colective din 2023, în județul Olt. Au fost disponibilizați 307 angajați din industria confecțiilor textile.
Un număr de 307 angajaţi ai unor societăţi de confecţii textile din municipiile Slatina şi Caracal au fost disponibilizaţi colectiv în ultimele două luni, potrivit purtătorului de cuvânt al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Olt, Elena Iordache, relatează Agerpres.

Elena Iordache a menţionat că alte peste 400 de locuri de muncă la firme din judeţul Olt, din domeniile construcţii, confecţii textile şi pază, ce preconizau restrângeri sau închideri de activităţi, au fost păstrate, renunţându-se la concedierile colective.

Pensii 2024. Daniel Baciu: „Începe și tipărirea noilor cupoane care conțin majorările”
În ultimele două luni, nouă firme din judeţ au informat AJOFM Olt că vor concedia colectiv, în total, 752 de angajaţi, însă ulterior multe dintre firmele respective au renunţat la disponibilizări.

„Din documentele transmise de agenţii economici, pentru lunile noiembrie şi decembrie era prevăzută disponibilizarea colectivă a 752 de angajaţi de la nouă societăţi, însă au fost concediaţi colectiv mai puţini salariaţi, respectiv 307 angajaţi de la două firme cu profil de confecţii textile. O societate a disponibilizat colectiv 219 angajaţi şi alta 88 de angajaţi. Toatele celelalte au informat că renunţă la disponibilizările preconizate, probabil datorită obţinerii unor noi contracte ce le-au permis să continue cu acelaşi număr de salariaţi”, a declarat marţi, pentru Agerpres, Elena Iordache.

Concedieri masive de Sărbători: 1.500 de angajaţi au primit mailul prin care sunt daţi afară
Firmele care au renunţat la disponibilizările preconizate în lunile noiembrie şi decembrie desfăşoară activităţi de construcţii, confecţii textile, protecţie şi pază. Anul acesta, până în luna noiembrie în judeţul Olt nu au fost efectuate concedieri colective.