Concedieri masive din cauza „taxei pe lăcomie”

Din cauza taxei pe lăcomie, 12.000 de angajați își vor pierde locurile de muncă, respectiv 25% dintre salariaţi.

RomaniaTV.net
31 ian. 2019, 07:54
Concedieri masive din cauza „taxei pe lăcomie”

Vizaţi de aceste concedieri sunt angajaţii din sistemul bancar, din cauza taxei pe lăcomiei aplicată activelor bancare, susţine preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Asigurări şi Bănci (FSAB).

„Avem informaţii că 25% din angajaţii sistemului bancar ar urma să fie disponibilizaţi dacă ordonanţa care a introdus taxa pe active va rămâne în forma actuală. Am început deja negocieri pentru a ne asigura că se vor lua măsuri pentru ca oamenii afectaţi să poată trece mai uşor peste eventualele restructurări masive”, a declarat Paraschiv Constantin, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Asigurări şi Bănci (FSAB), pentru Profit.ro.

Acesta estimează că la nivelul întregi pieţe, urmează să aibă loc „disponibilizarea a 25% din cei circa 65.000 de angajaţi din sistem”, astfel circa 10-12.000 de oameni vor fi afectaţi.

Paraschiv Constantin afirmă că a primit promisiuni din bănci, de la şefii departamentelor de resurse umane, până în martie, când se va aplica prima dată taxa pe active şi se va şti dacă OUG va suferi sau nu modificări, nu se vor pune în practică restructurări masive.


loading...