Concedieri masive la una dintre cele mai importante televiziuni, se dau afară 1.000 de angajaţi

Grupul britanic de presă Sky anunţă marţi că intenţionează să desfiinţeze 1.000 de posturi în acest an, în Regatul Unit, în contextul în care o trecerea de la servicii prin satelit la servicii digitale înseamnă că are nevoie de mai puţini tehnicieni de specialitate, relatează AFP.

01 feb. 2024, 09:14
Concedieri masive la una dintre cele mai importante televiziuni, se dau afară 1.000 de angajaţi

Concedieri 2024. ”Tot mai mulţi clienţi aleg” serviciile de televiziune pe Internet, ”care nu necesită instalaţii speciale, ceea ce ne-a condus să modificăm numărul de posturi de care vem nevoie pentru a en furniza serviciile”, anunţă Sky într-o declaraţie transmisă AFP.

Cele aproximativ 1.000 de locuri de muncă desfiinţate reprezintă aproape 4% dintre cei 20.000 de salariaţi ai grupului în Regatul Unit.

Sky Group, specializat în producţia şi difuzarea televizată – prezent în şaase ţări europene – are în total 32.000 de angajaţi.

Această veste intervine la o zi după ce postul britanic de televiziune Channel 4 a anunţat o reducere a personalului cu 18% – aproximativ 200 de concedieri, şi mutarea din sediul de la Londra, invocând o ”încetinire rapidă a economiei britanice şi a cereri pe priaţa publicitară”.

Concedieri 2024. Mii de angajaţi află pe mail că sunt daţi afară

Concedieri 2024. Marile companii de IT continuă valul de concedieri, cu zeci de mii de oameni afectaţi în ianuarie. Până acum, peste 23.600 de oameni au fost concediaţi de la 85 de companii de tehnologie doar în luna ianuarie, conform platformei Layoffs, citată de CNBC. Aceasta este cea mai mare scădere lunară din martie 2023, când 38.000 de oameni au ieşit fost concediaţi.

Săptămâna trecută, gigantul german SAP a anunţat că va concedia 8.000 de oameni, adică aproximativ 7% din forţa de muncă la nivel global, în timp ce Microsoft a desfiinţat 1.900 de locuri de muncă în cadrul diviziei de gaming.

Totodată, eBay a renunţat la 1.000 de poziţii, adică 9% dintre angajaţii săi cu normă întreagă, în timp ce fintech-ul Brex a concediat 20% din personal, însemnând câteva sute de persoane.

Concedieri pe bandă rulantă în 2023. Băncile au renunțat la aproape 18.000 de angajați, iar trendul continuă și anul acesta

Concedieri 2024. Pe lângă concedierile de săptămâna trecută, luna ianuarie a mai adus câteva decizii de la mari companii de tehnologie. Google şi Amazon au renunţat la câteva sute de angajaţi fiecare, iar Discord a concediat 17% din forţa de muncă, adică aproximativ 170 de oameni.

Toate acestea au venit înainte ca unii dintre cei mai mari giganţi de IT să-şi publice rapoartele financiare la bursă. Alphabet, Amazon, Apple, Meta şi Microsoft ar trebui să publice rezultatele trimestriale în cursul acestei săptămâni.

Concedieri 2024. Cresc salariile cu 5%, dar se taie 25% din funcțiile de demnitate publică

Concedieri 2024. Investitorii au aplaudat măsurile de reducere a costurilor implementate în 2023 de companii ca un răspuns în faţa inflaţiei, în faţa unor dobânzi în creştere, dar şi în faţa temerilor legate e o posibilă recesiune. Preţurile acţiunilor Alphabet, Microsoft sau Meta au atins săptămâna trecută noi maxime.

Vârful concedierilor din IT a fost atins în ianuarie 2023, când 277 de companii de tehnologie au concediat aproape 90.000 de oameni.