Concedieri masive la o companie de curierat. Mii de angajați vor fi dați afară

O firmă de curierat a anunță că a luat decizia de a concedia circa 12.000 de oameni, în tentativa de a reducer cheltuielile cu aproximativ 1 miliard de dolari.

02 feb. 2024, 15:54
Concedieri masive la o companie de curierat. Mii de angajați vor fi dați afară

Compania de curierat United Parcel Service, cunoscută sub prescurtarea UPS, cea mai mare companie de livrare colete din lume, pregătește concedierea a mii de angajați. Decizia vine în contextul în care specialiștii au prognozat venituri anuale sub ținta Wall Street. În consecință, acțiunile UPS, companie cu sediul în Atlanta, au scăzut cu 8%, la 145,32 dolari, la bursa din New York, scrie Fanatik.

Citește și: Concedieri masive în televiziune. Un alt post anunţă că dă afară 200 de angajaţi

Prin concedierea a circa 12.000 de salariați, compania ar reduce cheltuielile cu 1 miliard de dolari, după un an ”dificil și dezamăgitor”, în care veniturile și profitul operațional au scăzut în toate segmentele de afaceri.

CEO-ul UPS, Carol Tome, a anunțat că își dorește să găsească o modalitate de a oferi servicii ”cu marje foarte mici”, fără costuri suplimentare. Aici a făcut referire directă la Coyote, companie cumpărată de UPS în 2015 pentru 1,8 miliarde de dolari, care se ocupă de logistica transporturilor comerciale de mare tonaj.

Citește și: Concedieri 2024. Cresc salariile cu 5%, dar se taie 25% din funcțiile de demnitate publică

”Veniturile Coyote au depăşit 4 miliarde de dolari în timpul creşterii expedierilor din perioada pandemiei de COVID-19, dar au scăzut semnificativ de atunci”, a explicat oficialul companiei UPS.