Concedieri pe bandă rulantă în 2023. Băncile au renunțat la aproape 18.000 de angajați, iar trendul continuă și anul acesta

Băncile au fost nevoite să renunțe în 2023 la o mulțime de angajați, ca parte a planului lor de restructurare și eficientizare a cheltuielilor.

15 ian. 2024, 17:48
Concedieri pe bandă rulantă în 2023. Băncile au renunțat la aproape 18.000 de angajați, iar trendul continuă și anul acesta

Trei dintre cele mai mari bănci din lume, Wells Fargo (WFC.N) , Bank of America (BAC.N) și Citigroup (CN), au concediat în total 17.700 de angajați anul trecut. Pe măsură ce încheierea de tranzacţii a scăzut şi cererea de credite s-a diminuat anul trecut, băncile au concediat angajaţi sau au încetat să-i înlocuiască pe cei plecaţi.

Specialiștii spun că vremurile dificile din industrie ar putea să continue și în 2024. Afacerile de pe Wall Street au fost grav afectate anul trecut fiindcă incertitudinea economică a avut un efect negativ asupra încheierii de tranzacţii.

Citește și Pentru ce mai poți fi amendat de controlorii STB. Nu te mai taxează doar pentru călătoriile fără bilet

Dacă componenta bancară a S&P 500 a crescut cu 7% în 2023, indicii care urmăresc companiile industriale sau de consum au avut performanţe slabe.

La Citigroup, numărul angajaților a scăzut cu aproximativ o mie în 2023, ajungând la 239.000. Banca a vorbit despre planurile sale de a reduce 20.000 de locuri de muncă în următorii doi ani.

În ceea ce privește Bank of America și Wells Fargo, forţa de muncă s-a contractat cu aproximativ 2%, respectiv 5% anul trecut.

JPMorgan a adăugat peste 16.200 de angajaţi. Banca a cumpărat banca falimentară First Republic Bank, într-o tranzacţie de salvare din luna mai. Banca a adăugat locuri de muncă în fiecare an din 2021.

Goldman Sachs şi Morgan Stanley urmează să-şi dezvăluie ultimul număr de angajaţi, săptămâna viitoare. Până la final de septembrie, reprezentanții companiei au renunțat la peste 4.300 de posturi față de anul precedent. La început de 2023, Goldman Sachs a întreprins cea mai mare rundă de concedieri de la criza financiară globală din 2008. În octombrie, directorul financiar al băncii, Denis Coleman, a declarat că sunt în măsură să facă ”investiţii selective” în numărul de angajaţi.

Citește și Sute de mii de români sunt beneficiari de pensii și indemnizații prevăzute de legi speciale. Anunțul Casei de Pensii