Concedieri pe bandă rulantă la Orange Communications. Veniturile în scădere şi reducerea numărului de clienţi sunt principalele cauze care au condus la această decizie

Orange Communications România va concedia mai mult de 500 de angajaţi. Compania a luat decizia după ce veniturile s-au diminuat, iar numărul clienţilor s-a redus.

26 mai 2023, 17:50
Concedieri pe bandă rulantă la Orange Communications. Veniturile în scădere şi reducerea numărului de clienţi sunt principalele cauze care au condus la această decizie

Compania Orange Communications România, fosta Telekom Communications România, urmează să disponibilizeze mai mult de 500 de angajați, pe fondul diminuării veniturilor şi a numărului de clienți, informează Profit.ro.

În acest moment, Orange Communications România are 2834 de salariati.

Citeşte şi Se dau 1.450 lei de la stat de persoană pentru a merge în vacanţă! Există un singur impediment

„Astăzi, la sediul Europe House, a avut loc o întâlnire între Sindicate și Administrație. Subiectul întâlnirii a fost acela de prezentare a unui Proiect de reorganizare care se va solda cu plecarea unui număr de 551 de angajați astfel: 345 tehnicieni Rețea acces și Agenți întreținere și reparații, 192 persoane din B2B, 4 persoane Brand Marketing și 10 persoane B2C din Vânzări și Distribuție. Vor fi înființate 25 de poziții pe partea de operațiuni și 100 la B2B. Pe aceste poziții pot opta oricare dintre cei 551 de colegi propuși pentru disponibiliare. Motivația Administrației pentru această reorganizare care afectează circa 20% din angajații Orange Communications Romania este că baza de clienți și veniturile au scăzut foarte mult”, se arată în mesajul transmis de sindicat către angajaţi.

Citeşte şi Administratia Fondului pentru Mediu respinge orice acuzaţie cu privire la posibilitatea fraudării programului Casa Verde Fotovoltaice

În 2021, compania a raportat afaceri de 2,6 miliarde de lei, în scădere cu 10%, și o pierdere netă de 361 milioane de lei.

Orange România este controlată de Atlas Services Belgium – 99,2% și Radcom Inv – 0,8%. Asociații Radcom Inv sunt Liliana Monica Dogaru – 50% și Computerland Romania – 50%, societate deținută integral de omul de afaceri Nicolae Badea.