CONCEDII DUBLE pentru bugetari. Ce angajaţi vor avea 42 de ZILE LIBERE pe an

Modificare radicală în domeniul concediilor pentru bugetari.‎ Angajații la stat care au două locuri de muncă vor putea cumula concediile de odihnă de la cei doi angajatori, astfel încât vor putea beneficia de cel puţin 42 de zile libere pe an.

RomaniaTV.net
10 mart. 2019, 06:26

Ministerul Muncii a inițiat un nou proiect de act normativ care prevede ca anumite categorii de angajați să beneficieze ce concedii duble. Este vorba despre profesorii, medicii și asistenții sociali care cumulează două funcții. Aceștia vor putea să beneficieze de concediu de odihnă de la ambii angajatori deoarece, la ora actuală, acești bugetari primesc concediu de odihnă numai pentru funcția de bază, iar pentru cealaltă funcție își pot lua numai concediu fără plată.

VOUCHERE DE VACANŢĂ 2019. Veşti proaste pentru bugetari, ce se întâmplă în MINIVACANŢA DE PAŞTE

Autoritățile vor să elimine o discriminare legislativă dintre salariații din mediul bugetar și salariații din mediul privat referitoare la acordarea concediului de odihnă. Mai precis, dacă cumulează două funcții, și bugetarii vor putea să beneficieze de concediu de odihnă de la ambii angajatori.

În nota de fundamentare a inițiatorilor se spune că: „În acest fel se elimină discriminarea salariaților din administrația publică, din regiile autonome cu specific deosebit și din unitățile bugetare față de salariații din mediul privat, în ceea ce privește drepturile și obligațiile corelative care decurg din executarea contractelor individuale de muncă”.

În prezent, Legea salarizării bugetare din 2017 prevede cumul de funcții pentru profesori, medici și asistenți sociali, scrie avocatnet.ro.

„În cazuri excepționale, posturile vacante și temporar vacante aferente funcțiilor didactice, funcțiilor de specialitate medico-sanitară și asistență socială și funcțiilor de specialitate artistică pot fi ocupate și prin cumul de funcții de personal angajat, cu respectarea prevederilor legale privind cumulul de funcții și a celor referitoare la ocuparea posturilor vacante”, scrie în actul normativ.