Concediu nelimitat pentru aceşti angajaţi. Ce condiţii trebuie îndeplinite

Concediu nelimitat pentru aceşti angajaţi. Potrivit unui nou concept american, directorii își pot lua concendiu de odihnă nelimitat, iar angajații vor beneficia de 2 zile libere în plus. Relaxarea este pe primul loc, iar experimentul a ajuns și în România.

18 mai 2022, 22:23
Concediu nelimitat pentru aceşti angajaţi. Ce condiţii trebuie îndeplinite
Acest nou concept este o schemă de „vacanță flexibilă”

Concediu nelimitat pentru aceşti angajaţi. Acest nou concept este o schemă de „vacanță flexibilă” care a intrat în vigoare de la 1 mai. Goldman Sachs a declarat că angajații juniori se vor bucura de 2 zile libere în plus.

Netflix, LinkedIn, dar și mai multe companii din Marea Britanie au început să ofere condediu nelimitat angajaților sau directorilor. Experimentul a ajuns și în România. În urmă cu o lună, platforma digitală de investiții Bitpanda, cunoscută și la noi în țară, a declarat că va da salariaților zile libere nelimitate, plătite integral.

Primele persoane care beneficiază de concediul nelimitat sunt directorii de la banca americană de la care a început criza financiară din 2008.

Citeşte şi: Bani pentru părinții care revin mai repede la muncă din concediul de creştere a copilului: Care e SINGURA condiție ce trebuie îndeplinită

Concediu nelimitat pentru aceşti angajaţi

Goldman Sachs a declarat că scopul conceptului este de a promova importanța relaxării, dar și bunăstarea șefilor. Aceștia se pot bucura de câte zile libere doresc pentru a da randament în viitor. Schema de „vacanță flexibilă” a intrat în vigoare de la 1 mai. Nici angajații juniori nu au fost uitați, iar Goldman Sachs a garantat că vor avea parte de 2 zile în plus la concediu, scrie Evz.ro.

De luna trecută, platforma digitală de investiții Bitpanda, care s-a extins și în România, le dă salariaților concediu nelimitat. Aceștia doresc ca angajații să fie relaxați și odihniți, iar singura modalitate este de a beneficia de concediu oricând doresc. Compania a început să ofere și pauză colectivă de recreere. Se poate lua doar de două ori pe an.

Conceptul american se axează pe bunăstarea angajaților. O echipă de salarati își poate lua liber ca să uite definitiv de muncă și să nu mai fie nevoită să citească mailuri sau să răspundă la telefoane în concediu. Bitpanda le mai oferă șansa să încerce telemunca timp 60 de zile lucrătoare pe an.


loading...
Partenerii noștri