Concediul şi indemnizaţia pentru îngrijirea copilului bolnav, prelungite de Parlament

Plenul Camerei Deputaților a adoptat marți, în unanimitate, un proiect legislativ privind extinderea vârstei până la care se poate acorda concediu şi indemnizaţie pentru îngrijirea copilului bolnav, de la 7 ani cât este în prezent, la 12 ani.

23 mai 2023, 16:23
Concediul şi indemnizaţia pentru îngrijirea copilului bolnav, prelungite de Parlament

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, în unanimitate, proiectul de lege potrivit căruia asiguraţii vor avea dreptul la concediu şi indemnizaţie pentru îngrijirea copilului bolnav de până la 12 ani, faţă de până la 7 ani cât este în prezent.

Citește și: O primărie din Dolj dă indemnizație de 5.000 lei fiecărei femei care naște

Proiectul modifică articolul 26 alineatul 1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate, fiind extinsă vârsta, de la 7 ani la 12 ani, până la care se pot acorda concediu şi indemnizaţie pentru îngrijirea copilului bolnav.

Citește și: Noi zile libere pentru români, pătite cu o indemnizaţie lunară şi de 8500 de lei. Ce este concediul de acomodare de doi ani

„Asiguraţii au dreptul la concediu şi indemnizaţie pentru îngrijirea copilului bolnav în vârstă de până la 12 ani, iar în cazul copilului cu handicap, pentru afecţiunile intercurente, până la împlinirea vârstei de 18 ani”, prevede proiectul adoptat.

Camera Deputaţilor este for decizional.