Concertul tenorului Andrea Bocelli, la Domul din Milano, a stârnit lacrimile a milioane de oameni

Unul dintre cei mai apreciați artişti ai muzicii clasice, tenorul italian Andrea Bocelli a concertat, duminică, la faimoasa catedrală din Milano. peste 3,5 milioane de fani au urmărit live concertul.

RomaniaTV.net
13 apr. 2020, 04:49
Concertul tenorului Andrea Bocelli, la Domul din Milano, a stârnit lacrimile a milioane de oameni

Tenorul italian a ţinut să precizeze că evenimentul nu este un concert, ci „o rugăciune”. Bocelli a fost acompaniat de organistul catedralei, Emanuele Vianelli, pentru acest concert care a avut loc fără public.

Orașul este capitala regiunii Lombardia, epicentru al epidemiei de nou coronavirus în Europa.

Recitalul lui Andrea Bocelli de la Domul din Milano nu a avut spectatori, dar a fost difuzat pe YouTube.

Telespectatori din întreaga lume au urmărit video-ul de pe rețelele de socializare, unde şi-au exprimat recunoștința față de celebrul cântăreţ, care a oferit una dintre cele mai iconice spectacole până în prezent.

Nu mă pot abține să nu plâng de frumusețea sfâșietoare a lui Andrea Bocelli, singur în marele Duomo, doar scaune goale în fața lui. Acest moment istoric este magnific și complet trist. Siamo con te, Italia”, a scris o persoană.

Mulțumind tenorului, un telespectator a replicat: „Andrea Bocelli, cântând singur în Duomo-ul gol al Milanului este sfâșietor, dar atât de puternic și înălțător. Multumesc #MUSICFORHOPE”.

Separat de acest concert, tenorul Andrea Bocelli a lansat o campanie, prin fundaţia sa, pentru a strânge fonduri destinate achiziţionării de echipamente de protecţie pentru personalul din spitale, potrivit Mediafax.

Din cauza restricţiilor impuse în contextul pandemiei de COVID-19, credincioşii nu vor putea merge la slujba de Paşti. Reprezentanţii Vaticanului au anunţat că, anul acesta, slujba de Paşti va avea loc pentru prima dată în absenţa credincioşilor.