Conclavul continuă miercuri: Cardinalii electori fac a doua încercare pentru a alege un Papă

Publicat: Marţi, 12 Martie 2013 22:30 // Actualizat: Marţi, 12 Martie 2013 22:32 // Sursa: RTV.net

Pe coşul de la Vatican a ieşit fum negru marţi seara, semn că nu s-au hotărât pe cine să pună în tronul papal. Miercuri, Conclavul reîncepe în speranţa că, dintre trei favoriţi, va ieşi unul.

Cardinalii electori nu au ajuns marţi la o decizie, din cauza disensiunilor, pentru alegerea succesorului fostului Suveran Pontif, Benedict al XVI-lea, care a demisionat invocând motive de sănătate. Pe hornul Capelei Sixtine unde s-au încuiat cei 115 cardinali pentru votul secret, a ieşit fum negru. 

Ei reiau votul miercuri. Favoritul este de departe cardinalul Angelo Scola de Milano, iar celălat nume vehiculat este cel al cardinalului Odilo Pedro Scherer. Cu toate acestea, comentează BBC online, niciunul dintre ei nu are o personalitate la fel de puternică încât să determine votul din prima încercare aşa cum a avut Joseph Ratzinger când a fost ales în 2005.

Până la reuniunea Conclavului de miercuri, cardinalii rămân izolaţi între zidurile Vaticanului, în Casa Sfintei Martha, iar miercuri dimineaţa, în jurul orei 10:30. Rezultatul votului de astăzi fusese anticipat, iar acum se crede că viitorul Papă va fi ales în următoarele două zile, cel mult.

 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8582
RON
21 Sep
noapte 12 °
zi 27 °
Ultimele joburi adaugate
24 H