Conclavul continuă miercuri: Cardinalii electori fac a doua încercare pentru a alege un Papă

Pe coşul de la Vatican a ieşit fum negru marţi seara, semn că nu s-au hotărât pe cine să pună în tronul papal. Miercuri, Conclavul reîncepe în speranţa că, dintre trei favoriţi, va ieşi unul.

12 mart. 2013, 20:30
Conclavul continuă miercuri: Cardinalii electori fac a doua încercare pentru a alege un Papă

Cardinalii electori nu au ajuns marţi la o decizie, din cauza disensiunilor, pentru alegerea succesorului fostului Suveran Pontif, Benedict al XVI-lea, care a demisionat invocând motive de sănătate. Pe hornul Capelei Sixtine unde s-au încuiat cei 115 cardinali pentru votul secret, a ieşit fum negru. 

Ei reiau votul miercuri. Favoritul este de departe cardinalul Angelo Scola de Milano, iar celălat nume vehiculat este cel al cardinalului Odilo Pedro Scherer. Cu toate acestea, comentează BBC online, niciunul dintre ei nu are o personalitate la fel de puternică încât să determine votul din prima încercare aşa cum a avut Joseph Ratzinger când a fost ales în 2005.

Până la reuniunea Conclavului de miercuri, cardinalii rămân izolaţi între zidurile Vaticanului, în Casa Sfintei Martha, iar miercuri dimineaţa, în jurul orei 10:30. Rezultatul votului de astăzi fusese anticipat, iar acum se crede că viitorul Papă va fi ales în următoarele două zile, cel mult.