Concluzia finală a IML: Chauncey Hardy a murit după un pumn în figură

Chauncey Hardy a fost lovit în faţă, a căzut suferind o fractură temporală, dar şi la baza craniului, precum şi multiple leziuni meningo-cerebrale foarte grave, nu consumase droguri, iar alcoolemia de 0,6 g/l este dificil de interpretat, el fiind perfuzat abundent, potrivit raportului final al INML.

RomaniaTV.net
04 nov. 2011, 09:28
Concluzia finală a IML: Chauncey Hardy a murit după un pumn în figură

Raportul de autopsie în cazul lui Chauncey Hardy, obţinut de MEDIAFAX, confirmă constatările preliminare, respectiv că baschetbalistul american a murit din cauza insuficienţei cardio-respiratorii datorate traumatismului cranio-cerebral soldat cu edem cerebral, hemoragie meningiană, contuzie şi dilacerare cerebrală (leziune traumatică având caracter distructiv), fractură de boltă craniană iradiată la baza craniului.

„Leziunile traumatice cranio-cerebrale ce au determinat decesul s-au putut produce prin lovire cu şi de plan dur în acelaşi context traumatic“, arată raportul medico-legal.

Totodată, între leziunile traumatice cranio-cerebrale şi decesul lui Hardy există o legatură de cauzalitate directă şi necondiţionată.

„Având în vedere morfologia şi topografia leziunilor, cea mai probabilă succesiune a evenimentelor a fost: lovire cu corp dur la nivelul buzelor, fractură craniană prin lovire hetero-propulsată de un plan dur cu impact temporo-occipital drept, cu producere de leziuni meningo-cerebrale atât la locul de impact cu solul, cât şi diametral opus prin mecanism de contra-lovitură“, se mai arată în raportul INML.

Legiştii spun că leziunile meningo-cerebrale produse diamentral opus de locul impactului, adică unde Hardy s-a lovit cu capul, pot fi mult mult mai grave, aşa cum a fost şi în cazul baschetbalistului.

„Acest tip de leziune se numeşte contuzie de contralovitură şi de regulă este mai gravă decât fractura de impact“, au precizat pentru MEDIAFAX surse medico-legale.

Legat de alcoolemia de 0,6 g/litru, legiştii susţin că este foarte greu de interpretat, întrucât pacientul a fost în comă, fiind perfuzat continuu. De asemenea, analiza toxicologică nu a pus în evidenţă prezenţa unor droguri.

Baschetbalistul american Chauncey Hardy, care juca la echipa CSS Giurgiu, a decedat în 9 octombrie, la Spitalul „Bagdasar-Arseni“ din Capitală.