Concluzie HALUCINANTĂ a experţilor OXFORD. Ziua în care viaţa pe Terra va lua sfârşit

Cercetatorii de la Universitatile Oxford si Harvard au reușit sa calculeze cat timp va fi Terra locuibila, pe baza unui model de evaluare a sperantei de viata a exoplanetelor in functie de prezenta lor in asa numitele "zone de viata".

08 iul. 2016, 12:48
Concluzie HALUCINANTĂ a experţilor OXFORD. Ziua în care viaţa pe Terra va lua sfârşit

Cati ani mai are de trait Terra si omenirea este o intrebare la care au cautat un raspuns expertii Universitatilor Oxford si Harvard, scrie incomemagazin.ro Folosindu-se de modelul special creat pentru acest studiu, oamenii de stiinta au stabilit ca Pamantul prezinta o speranta de existanta de peste 4,5 miliarde de ani.

Citeşte şi Patru semne ca nu eşti la prima viaţă pe pământ

Planeta albastra se afla in zona de viata a sistemului nostru solar, adica este situata suficient de aproape de Soare pentru a primi caldura si destul de departe pentru a nu arde. Vecinii nostri Venus si Marte se situeaza la extremitatile acestei zone.

Dar pentru cat timp Terra va mai beneficia de conditii favorabile? Analiza mai multor exoplanete si a relatiei lor cu sorii lor arata ca Pamantul mai poate trai cel putin 1,75 miliarde de ani.

Dupa aceea, Terra va inceta sa mai fie o planeta propice vietii, pentru ca va inra in zona calda a Soarelui, cu temperaturi capabile sa evapore apa marilor si oceanelor. Va fi sfarsitul catastrofal pentru orice formade viata. Oamenii de stiinta avertizeaza, in context, ca Pamantul ar putea sa inceteze sa mai fie „casa omenirii” mai devreme de perioada estimata de ei, daca nu se stopeaza procesul de incalzire gloabala.