Concluziile profiler-ului, după cinci şedinţe cu Gheorghe Dincă. Ce a aflat despre criminalul de la Caracal

România TV a făcut publice primele concluzii ale profilerului Poliţiei Române şcolit la FBI, după cinci şedinte de analiză comportamentală în cazul lui Gheorghe Dincă. Între altele, s-a ajuns la concluzia că monstrul din Caracal are o personalitate complexă.

17 oct. 2019, 08:43
Concluziile profiler-ului, după cinci şedinţe cu Gheorghe Dincă. Ce a aflat despre criminalul de la Caracal

De când a fost adus la Bucureşti, Gheorghe Dincă a fost de mai multe ori în faţa profiler-ului Poliţiei Române. Timp de cinci şedinţe  a încercat profiler-ul să intre în mintea criminalului, iar concluziile principale sunt că Gheorghe Dincă este un bărbat autoritar, care nu are remuşcări cu privire la ce a făcut.

Mai mult, el se teme mai puţin de pedeapsa pe care o va primi, decât de reacţia celorlalţi puşcăriaşi.

Citeşte şi S-a aflat care cel mai mare secret al lui Dincă! Numărul victimelor ar putea fi URIAŞ

În momentul de faţă, această analiză comportamentală nu a fost finalizată. El nu a tras concluziile finale, el dorind să mai stea de vorbă cu Gheorghe Dincă, o a şasea şedinţă fiind programată pentru săptămâna viitoare.

Aceasta este doar a doua etapă a analizei comportamentale, prima desfăşurându-se la Caracal, în timp ce anchetatorii săpau în curtea casei lui Dincă, în căutare de probe.

În urmă cu puţin timp, Dr. Gheorghe Alexandrescu, medic legist, fost șef al Laboratorului de Prosectură al Institutului Național de Medicină Legală (INML) „Mina Minovici”, dezvăluia că din echipa FBI fac parte şi specialiști în analiza comportamentală şi mediumi care au dovedit că au capacităţi paranormale.

Legislaţia noastră prevede examen medico-legal – care include si consult psihologic cu testele specifice – în materia penală pentru precizarea discernământului în momentul săvârşirii faptei infracţionale dar şi în materia civlă, pentru precizarea capacităţii de testare în vederea întocmirii unui act de dispoziţie, cum ar fi un testament etc. sau stabilirea capacităţii de exercitare a unor activităţi, cum ar fi capacitatea de conducere auto, port armă, etc. şi, oricând, există suspiciuni asupra stării psihice a unor persoane.

Însă (așa cum este și cazul suspectului din Caracal n.r.), analiza comportamentală şi colaborarea cu mediumi care au dovedit că au capacităţi paranormale în unele cazuri de dispariţie sau omor, reprezintă achiziţii mai recente„, a declarat profesorul Alexandrescu.

Citeşte şi Becali vrea să-l interogheze pe Dincă: „Ce FBI, lăsaţi-mă trei ore cu el, vă spun adevărul eu, Becali!”

Despre necesitatea acestei analize a FBI, criminologul Dan Antonescu a spus că ea poate furniza elemente orientative pentru anchetatori și îi pot îndruma, eventual, pe unele piste viabile, „ca și la poligraf”, dar nu poate fi considerată o probă în instanță.