CONCURENŢĂ mare la PNL. Patru liberali, în cursa internă pentru fotoliul lui Oprescu

Patru liberali s-au înscris în cursa internă a PNL pentru a candida la alegerile locale de anul viitor pentru fotoliul de primar general al Capitalei. De asemenea, mai mulţi lideri ai partidului şi-au anunţat intenţia de a candida pentru primăriile de sector din Bucureşti.

03 aug. 2015, 08:34
CONCURENŢĂ mare la PNL. Patru liberali, în cursa internă pentru fotoliul lui Oprescu

Nu mai puţin de patru liberali îşi doresc funcţia de primar general al Capitalei. Primul liberal care şi-a anunţat intenţia de a candida pentru postul deţinut în prezent de Sorin Oprescu este europarlamentarul Cristian Buşoi, scrie stiripesurse.ro.

Prim-vicepreşedintele Ludovic Orban şi fostul premier Petre Roman sunt următorii care şi-au anunţat candidatura pentru Primăria Generală a Capitalei, iar ultimul înscris în cursă este Costică Canacheu.

Singurul candidat provenit din fostul PDL, Canacheu ar fi vrut să candideze şi în 2012, însă partidul l-a preferat pe Silviu Prigoană. Costică Canacheu este deputat PNL, vicepreşedinte al Comisie de apărare.

Primăriile de sector sunt şi ele atrăgătoare pentru liberali. Pentru Primăria Sectorului 1, în locul lui Andrei Chiliman, scos din cursă de DNA, va candida deputatul Diana Tuşa.

Deputatul Dan Cristian Popescu doreşte să candideze la Primăria Sectorului 2.

Patru liberali îşi dispută candidatura pentru Primăria Sectorului 3: fostul ministru liberal al Sănătăţii Eugen Nicolăescu, viceprimarul Cristian Tudorache, fostul manager al Spitalului Caritas, medicul Bogdan Jansen, şi consilierul local Inocenţiu Voinea.

La Primăria Sectorului 4, ar urma să candideze fostul deputat PDL de Neamţ, Marius Rogin.

Primăria Sectorului 5, condusă până anul acesta de Marian Vanghelie, este vizată de deputatul Ovidiu Raeţchi.

Primăria Sectorului 6, deţinută în prezent de Rareş Mănescu, va fi „atacată” de un apropiat al acestuia, Horia Mironescu.