Concurenţii bizari care au şocat Eurovisionul de-a lungul timpului VIDEO

EUROVISION 2015. După căderea Cortinei de Fier, concursul Eurovision a devenit din ce în ce mai permisiv. Competiţia s-a axat tot mai mult pe show şi nu pe muzică, iar astfel s-a deschis drumul pentru tot mai mulţi concurenţi bizari. De la travestitul Conchita Wurst, la transsexualul Dana International şi rockerii de la Lordi, toţi au reuşit să şocheze, scandalizeze sau să culeagă lauri. Un lucru este cert, însă: showurile lor au fost memorabile.

06 mart. 2015, 08:21
Concurenţii bizari care au şocat Eurovisionul de-a lungul timpului VIDEO

EUROVISION 2015. Conchita Wurst a fost concurentul trimis de Austria anul trecut, la Eurovision. Travestitul cu barbă a fost urât de unii şi aclamat de alţii, dar a reuşit imposibilul: să câştige concursul.

Nu este însă un caz singular din istoria Eurovisionului. În 1998, Dana International, un transsexual din Israel, a câştigat concursul cu melodia „Diva”.

Citeşte şi O trupă formată din patru bărbaţi cu handicap mental, reprezentanta Finlandei la Eurovision 2015

În 2006, Eurovision şi-a primit iar porţia de concurenţi bizar. Trupa finlandeză de hard-rock „Lordi” a câştigat, în ciuda tuturor pronosticurilor, competiţia. Mulţi au spus că victoria rockerilor costumaţi în monştri a fost, de fapt, o palmă dată unui concurs care devenise tot mai anost.
 
Acum 3 ani, „Bunicuţele din Buranovo” au fost senzaţia Eurovisionului. Simpaticele femei, care locuiesc într-un sat din Rusia, au reuşit să ocupe locul 2, cu melodia „Party for everybody”.

Anul acesta, Eurovisionul va avea din nou parte de concurenţi speciali. Trupa finlandeză „PKN”, compusă din patru bărbaţi care suferă de autism sau sindromul Down, va participa la competiţia din Viena. Membrii trupei spun că nu doresc să fie votaţi din milă şi vor să demonstreze că orice obstacol poate fi depăşit, atunci când vrei să-ţi urmezi pasiunea.