Concurs de fotografie Ochiul Magic Bucureşti 2015, editia a II a

Primăria Municipiului București vă invită pentru al doilea an consecutiv concursul de fotografie care a bătut recordul de participare. La prima ediție din anul 2014 s-au înscris 1715 participanți din 19 țări, nu mai puțin de 403 dintre concurenți fiind premiați la finalul competiției cu premii între 100 și 2500 lei. De reținut că imaginile arhivate în cadrul acestei competiții fotografice sunt folosite de către municipalitate pentru promovarea capitalei, cel mai important material astfel obținut fiind albumul oficial al Municipiului București, scris așadar de către concitadini împreună cu turiștii care ne vizitează. 

RomaniaTV.net
10 iun. 2015, 09:11

Un album redactat, iată, chiar de către bucureșteni, care arată orașul așa cum se prezintă acesta propriilor locuitori – cu străzile, magazinele, cafenelele și parcurile sale, dar și cu chipurile propriilor săi cetățeni surprinși de aparatul de fotografiat în firescul cotidian al fiecăruia dintre noi.

Logoul competiției „Tu descoperi Bucureștiul – Noi te descoperim pe tine ! ” nu este ales întâmplător, deoarece fiecare fotografie care apare într-o pagină a albumului oficial sau pe simeza uneia dintre multele expoziții locale și internaționale organizate prin Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic, în toate vizualurile Bucureștiului începând cu atlasele școlare și terminând cu afișul generic pentru București atunci când România votează la Eurovision, toate materialele conțin în clar: numele, prenumele și titlul pe care autorul l-a ales pentru imaginea respectivă.

Vezi expoziția Ochiul Magic de la Aeroportul Internațional București – Otopeni, deschisă până la data de 31 august 2015 sau casetele care luminează permanent pasajul subteran de la Piața Presei Libere.
Este o competiție a celor care nu au altceva de făcut decât să declanșeze un aparat de fotografiat asupra unei imagini din orașul nostru care l-a impresionat. Fotografia odată încărcată pe site-ul competiției www.ochiul-magic.ro va fi apoi supusă atenției unui Juriu format din 25 de oameni de artă prezidat de către domnul academician Răzvan Theodorescu.
Nu rămâne apoi decât să fii strigat în cadrul Galei de Premiere care va avea loc la Sala Palatului pe data de 11 iulie, pentru a urca pe scena de unde Primarul General al capitalei – domnul Sorin Oprescu va decerna premiile celei de-a doua ediții și să ne bucurăm împreună de spectacolul-surpriză care va avea loc cu acest prilej.