Concurs INEDIT în Filipine: Întrecere cu BĂRCI făcute DIN GUNOI VIDEO

Zeci de filipinezi s-au luat la întrecere cu bărcile. Nu orice ambarcaţiune a putut însă să intre în competiţie. Condiţia a fost ca bărcile să fie făcute doar din materiale reciclabile.

RomaniaTV.net
13 mai 2012, 17:44
Concurs INEDIT în Filipine: Întrecere cu BĂRCI făcute DIN GUNOI VIDEO

Sticle de plastic, bucăţi de lemn aruncate, bambus şi alte materiale găsite prin gunoi au fost folosite pentru a construi cât mai multe ambarcaţiuni. Concursul a avut loc pe o plajă din centrul Filipinelor.

„Este foarte simplu să construieşti o ambarcaţiune din gunoi. Dacă pluteşte sau cât de mult pluteşte este o altă problemă. Însă partea bună este că există atât de mult gunoi. În cazul în care cade ceva, poţi să iei altă bucată de gunoi şi să o adaugi”, a spus unul dintre concurenţi.

Concursul a fost organizat pentru a-i îndemna pe oameni să recicleze mai mult. „Învăţând această tehnică, oamenii nu vor mai avea nevoie de bărci. Vor putea să constuiască o barcă în spatele casei, în special când în apropiere este un râu sau sunt inundaţii”, a spus un alt participant.

Cea mai frumoasă barcă a fost aleasă prin vot de curioşii care s-au adunat pe plajă, dar şi de participanţii la concurs. Câştigătorul competiţiei a primit 10.000 de pesos filipenezi, echivalentul a aproape 200 de euro.