Concurs pentru şefia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Vezi ce li se cere candidaţilor

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a stabilit în şedinţa de joi calendarul estimativ pentru procedura de ocupare a funcţiilor de conducere vacante de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, perioada de depunere a candidaturilor fiind între 17 iulie şi 19 august.

RomaniaTV.net
21 iun. 2013, 20:20
Concurs pentru şefia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Vezi ce li se cere candidaţilor

Potrivit site-ului CSM, pe 17 iulie vor fi publicate pe pagina de internet a Consiliului şi a instanţei supreme funcţiile de conducere vacante de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), iar în perioada 17 iulie – 19 august vor fi depuse candidaturile la CSM.

În perioada 19 august – 4 septembrie, Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) va verifica dacă judecătorii care şi-au depus candidaturile au făcut parte din serviciile de informaţii înainte de 1990 sau au colaborat cu acestea şi va comunica rezultatele verificării.

Potrivit calendarului estimativ al concursului, pe data de 22 august vor fi publicate pe site proiectele de candidatură, iar între 19 august şi 4 septembrie Direcţia resurse umane şi organizare va verifica înscrisurile depuse la dosarele de candidatură şi va solicita completarea acestora, după caz.

Conform site-ului CSM, în perioada 4 – 6 septembrie va fi elaborată nota de prezentare a candidaturilor şi a documentelor ataşate în susţinerea acestora de către Direcţia resurse umane şi organizare.

În perioada 9 – 10 septembrie 2013 va avea loc analizarea candidaturilor de către Secţia pentru judecători a CSM şi formularea propunerilor de numire în funcţiile de conducere vacante de la ICCJ.

Mandatul Liviei Stanciu, preşedintele ICCJ, şi al Aidei Popa, vicepreşedintele instanţei supreme, expiră în luna septembrie.