Concursul Oraşul20.20 şi-a ales finaliştii. Vezi cinci filme de excepţie realizate de tineri VIDEO

Marţi seara are loc gala de premiere a filmelor câştigătoare din cadrul competiţiei de dezvoltare urbană Oraşul20.20, organizat de Siemens. Competiţia a atras 61 de înscrieri valide, reprezentând clipuri care prezintă cele mai importante zone din oraşele româneşti şi idei pentru dezvoltarea lor în viitor. Juriul a desemnat deja cele cinci filme care vor urca pe scenă: „Braşovul îşi recapătă aripile”, „Bucureşti – superstarul eco al Europei”, „Parcul RFN, un loc demn în Oraşul 2020”, „Lacustru”, „Oradea, capitala verde, sufletul verde”. Vezi pe RTV.NET cele mai bune cinci filme. 

03 iul. 2012, 12:18
Concursul Oraşul20.20 şi-a ales finaliştii. Vezi cinci filme de excepţie realizate de tineri VIDEO

În luna mai ( perioada 1 – 31 mai) s-a desfăşurat concursul Oraşul 20.20, un proiect care a plecat de la problema migraţiei masive a tinerilor dintr-un oraş în altul. Competiţia a atras 61 de înscrieri valide, reprezentând clipuri care prezintă cele mai importante zone din oraşele româneşti şi idei pentru dezvoltarea lor în viitor. În competiţie s-au înscris zeci de studenţi dornici să-şi prezinte prin filmuleţe oraşele lor de suflet.

Marţi seara, începând cu ora 17.00, are loc gala de premiere a filmelor câştigătoare din cadrul competiţiei de dezvoltare urbană Oraşul20.20, organizat de Siemens.

Juriul a desemnat deja cele cinci filme care vor urca pe scenă: „Braşovul îşi recapătă aripile”, „Bucureşti – superstarul eco al Europei”, „Parcul RFN, un loc demn în Oraşul 2020”, „Lacustru”, „Oradea, capitala verde, sufletul verde”.

„Braşovul îşi recapătă aripile” prezintă povestea Turnului şi Hangarului fostei fabrici de avioane IAR Braşov şi viziunea de a transforma acest loc într-un Muzeu al Aviaţiei, cu panouri solare integrate în acoperişul hangarului şi un parc aviatic în jurul complexului muzeal.

 

„Bucureşti – superstarul eco al Europei” prezintă o viziune integrată asupra modului în care tehnologiile şi soluţiile verzi de dezvoltare urbană pot îmbunătăţi calitatea vieţii în Capitală.

Filmuleţul „Oradea, capitala verde, sufletul verde” prezintă importanţa zonelor verzi pentru orădeni şi paşii ce ar trebui urmaţi pentru păstrarea lor.

„Parcul RFN, un loc demn în Oraşul 2020” spune povestea celui mai modern parc din Baia Mare şi modul în care acesta s-ar putea dezvolta sustenabil în viitor.


„Lacustru” propune exploatarea Spaiului Dâmboviţei şi dezvoltarea unui centru cultural pentru tineri, un loc liniştit departe de zgomotul şi agitaţia oraşului, un loc în care oamenii se pot întâlni pentru a schimba idei.

Oraşul 20.20 a fost un concurs de dezvoltare urbană sustenabilă, care s-a adresat studenţilor şi masteranzilor din toate colţurile ţării. Lucrând individual, sau în echipe de maxim trei membri, tinerii aveau să realizeze un video între 2 şi 4 minute în care să prezinte sufletul oraşului, acea zonă urbană care joacă un rol important în oraş.

Proiectul a plecat de la problema migraţiei masive a tinerilor dintr-un oraş în altul. În condiţiile în care aceştia sunt nemulţumiţi de condiţiile de viaţă pe care le oferă oraşele de provincie, migrează spre oraşe mari, care le oferă mai multe oportunităţi de dezvoltare personală şi de petrecere a timpului liber.