Concursul pentru încadrarea în sistem a absolvenţilor şcolilor de poliţie începe după Paşte

Concursul pentru încadrarea în sistem a celor 2.300 de absolvenţi ai şcolilor de poliţie va începe după Paşte, a anunţat ministrul de Interne, Gabriel Berca, în emisiunea "După 20 de ani" difuzată duminică de Pro TV, precizând că în două luni 80 la sută dintre aceştia vor deveni activi.

25 mart. 2012, 08:47
Concursul pentru încadrarea în sistem a absolvenţilor şcolilor de poliţie începe după Paşte

Ministrul Administraţiei şi Internelor a declarat că absolvenţii şcolilor de poliţie au fost introduşi în sistem în mare măsură.

„Mai avem câteva restanţe, dar vreau să vă spun că după analizele din acest moment de la minister, după sărbătorile de Paşte putem da drumul la concurs să rezolvăm problema celor 2.300 de oameni care aşteaptă locuri de muncă în acest moment”, a spus Gabriel Berca.

Ministrul a precizat că în ultimii ani nu a fost făcută o valuare a necesarului de absolvenţi din şcolile de poliţie, astfel că în unii ani au fost prea mulţi, în alţii prea puţini.

„Uneori am avut prea muţi absolvenţi şi au fost ani în care au fost prea puţini. Făcând această analiză, deja în următorul an vom avea mai puţini oameni care vor intra pe băncile şcolii şi deja căutăm soluţia ca şi promoţia 2012 să fie rapid absorbită de sistem. Pentru mine, prioritate zero este promoţia 2011, în două luni de zile cred că în proporţie de peste 80 la sută va fi rezolvată”, a mai spus Gabriel Berca.

Preşedintele Traian Băsescu declara, în 11 martie, la emisiunea „După 20 de ani”, că în următoarea şedinţă a CSAT se va face o discuţie despre îndepărtarea din structurile Ministerului de Interne a „neaveniţilor” – poliţiştii „angajaţi fără selecţie în 2006-2007”.

El a spus că şi-ar fi dorit ca prin procesul de restructurare a MAI să fie scoşi acei poliţişti sau jandarmi „luaţi de pe stradă”, precizând că nu este normal să fie ţinuţi în afara sistemului absolvenţii de la Academia de Poliţie şi şcolile de subofiţeri, „pentru care am plătit să fie calificaţi”, iar angajaţi să fie cei care nu au trecut prin formarea necesară.


loading...
Partenerii noștri