Condamnări pe viaţă şi eliberări în Turcia, în procesul puciştilor care au atacat Guvernul islamist

Publicat: Luni, 05 August 2013 18:37 // Actualizat: Luni, 05 August 2013 18:37 // Sursa: RTV.net

Mai mulţi responsabili turici, militari cu rang înalt, dar şi ziarişti arestaţi şi acuzaţi că a r fivrut să răstoarne guvernul islamo-conservator al premierului Recep Tayip Erdogan au avut parte de verdicte, luni, la tribunal, într-un proces în care, în total, au fost arestate 275 de persoane.

 

Justiţia turcă i-a condamnat pe viaţă pe fostul şef al Statului Major interarme Ilker Basbug şi pe alţi foşti generali în procesul unor presupuşi pucişti împotriva Guvernului islamo-conservator, a anunţat postul privat de televiziune NTV.

Fostul comandant al primei armate Hursit Tolon se află, de asemenea, printre cei condamnaţi pentru "tentativă de răsturnare a ordinii constituţionale prin forţă", potrivit hotărârilor tribunalului de la Silivri, în apropiere de Istanbul.

Tribunalul a anunţat anterior eliberarea a 21 dintre cele 275 de persoane acuzate în acest proces şi încarcerate din 2007 şi judecate începând din octombrie 2008 în cadrul unui proces denunţat de către opoziţia laică drept o "vânătoare de vrăjitoare" ce are scopul să îi reducă la tăcere pe criticii Guvernului condus de Recep Tayyip Erdogan.

Peste 10.000 de manifestanţi, a căror reuniune a fost interzisă, au evitat baraje ale poliţiştilor, îndreptându-se spre tribunalul de la Silivri. Doar avocaţii, acuzaţii, jurnalişti şi parlamentari au fost autorizaţi să facă parte din audienţa din sală. Anterior, poliţia a utilizat gaze lacrimogene într-o încercare de a împiedica un grup de aproximativ 1.000 de persoane să intre în tribunal.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
05 aug 19:41
...al premierului Recep Tayip Erdogan au avut parte de verdicte, luni, la tribunal, într-un proces în care, Citește mai departe…

...
1
EUR
4.7800
RON
18 Feb
noapte 4 °
zi 10 °
Ultimele joburi adaugate
24 H