Condamnat la închisoare pentru o crimă comisă de fratele lui geamăn. Bărbatul nevinovat a fost eliberat după 20 de ani

Un bărbat a stat în spatele gratiilor 20 de ani pentru o crimă comisă de fratele său geamăn. După anii grei de pușcărie, fără să aibă vreo vină, acesta a fost eliberat.

03 oct. 2023, 11:29
Condamnat la închisoare pentru o crimă comisă de fratele lui geamăn. Bărbatul nevinovat a fost eliberat după 20 de ani
Condamnat la închisoare pentru o crimă comisă de fratele lui geamăn. Bărbatul nevinovat a fost eliberat după 20 de ani

Condamnat la închisoare pentru crima comisă de fratele geamăn. Acesta a fost destinul unui bărbat din Chicago, SUA, care a stat în spatele gratiilor aproape 20 de ani pentru o faptă pe care nu a comis-o. Acesta a fost eliberat după ce fratele lui geamăn a mărturisit că el este adevăratul făptaș.

Citește și: Cea mai ciudată evadare. Motivul pentru care un rus a fugit din închisoare chiar în ziua când urma să fie eliberat

Condamnat la închisoare pentru o crimă pe care nu a comis-o

Kevin Dugar, în prezent în vârstă de 44 de ani, a fost condamnat pentru o crimă comisă în 2003. O rafală de focuri de armă a dus la moartea unei persoane și rănirea alteia, fapte pentru care Kevin a fost acuzat. Însă, în 2013, geamănul său identic, Karl Smith, a scris o scrisoare în care a recunoscut că el este cel care a tras cu arma. Cei doi frați au nume de familie diferite pentru că Smith a păstrat numele mamei lor dinainte de căsătorie.

Smith i-a transmis fratelui său că a păstrat un secret timp de ani de zile, dar că acum nu mai poate să îi ascundă acest lucru: „În primul rând, aș vrea să spun că îmi pare rău pentru toți anii în care ai lipsit din viața fiicei tale și, de asemenea, pentru toată durerea pe care ai simțit-o în ultimul deceniu”, notează unilad.com.

Condamnat la închisoare pentru o crimă comisă de fratele lui geamăn. Bărbatul nevinovat a fost eliberat după 20 de ani

Dugar și-a susținut întotdeauna nevinovăția și a refuzat o ofertă generoasă prin care ar fi obținut o pedeapsă redusă la 11 ani de închisoare dacă își recunoștea fapta.

„Când nu am acceptat 11 ani, avocatul meu de la acea vreme era foarte supărat pe mine. A aruncat cu tot ce a putut asupra mea, la naiba, mi-a spus chiar că ”, și-a amintit Dugar.

Kevin Dugar a suspectat mereu că fratele lui ar putea fi adevăratul vinovat. Cu 10 ani în urmă, acesta l-a întrebat pe Karl dacă are vreo legătură cu crima, iar acesta a negat totul. Abia acum, după ani buni petrecuți în spatele gratiilor, fiind nevinovat, Kevin își poate relua viața.

Citește și: Doar un pas până la libertate. Polițistul-asasin de la Coaforul Perla, care și-a ucis soția în 2012, ar putea fi eliberat condiționat din închisoare