Doar un pas până la libertate. Polițistul-asasin de la Coaforul Perla, care și-a ucis soția în 2012, ar putea fi eliberat condiționat din închisoare

Polițistul-criminal Gheorghe Vlădan se pregătește de eliberarea din închisoare, la 11 ani de la crima din Coaforul Perla care a îngrozit o țară întreagă.

12 sept. 2023, 23:43
Doar un pas până la libertate. Polițistul-asasin de la Coaforul Perla, care și-a ucis soția în 2012, ar putea fi eliberat condiționat din închisoare

Gheorghe Vlădan urmează să fie eliberat condiționat în octombrie, după ce a împlinit 60 de ani. Vlădan e cunoscut ca fiind „asasinul de la Perla”, după ce în 2012 a intrat înarmat în coaforul unde lucra soția lui, care tocmai îl anunțase că divorțează, și a împușcat-o în cap.

Polițistul-asasin de la Coaforul Perla ar putea fi eliberat condiționat din închisoare

Două cereri de eliberare condiționată formulate de Gheorghe Vlădan au primit răspuns negativ, însă în data de 8 octombrie termenul de 10 luni acordat de judecători pentru reiterarea solicitării expiră. Judecătoria Giurgiu și Tribunalul Giurgiu i-au dat 10 luni să vină cu „dovezi temeinice de îndreptare”, ceea ce înseamnă că are șanse mari să scape de închisoare.

Gheorghe Vlădan, angajat al MAI pe vremea aceea, a intrat în 5 martie 2012 în Coaforul Perla din Capitală, unde lucra soția lui, asupra căreia a deschis focul. Atât Florina Vlădan, cât și o colegă care a încercat să o protejeze, au murit. Alte șase persoane au fost rănite. Din 11 cartușe câte avea Vlădan în încărcător, niciunul nu a ratat vreo persoană.

Inițial polițistul-criminal a fost condamnat la închisoare pe viață, însă după împlinirea vârstei de 60 de ani pedeapsa s-a transformat în 25 de ani. Legea prevede că deținuții seniori pot solicita liberarea condiționată după executarea a jumătate din pedeapsă, condiție bifată de Vlădan după scăderea zilelor câștigate prin muncă și cele considerate ca fiind executate ca o compensație pentru condițiile improprii.

O condiție care îi punea probleme lui Gheorghe Vlădan era regimul închis de executare, deoarece noul Cod penal spune că doar deținuții cu regim semideschis sau deschis pot solicita punerea în libertate înainte de termen, dar judecătorii au rezolvat problema cu grație: i-au aplicat criminalului legea mai favorabilă.

Ar fi al doilea polițist condamnat pentru crimă și eliberat condiționat din închisoare

În cazul în care cererea lui Gheorghe Vădan va fi aprobată, ar fi al doilea polițist-criminal care e eliberat condiționat din închisoare, după Cristian Cioacă, acuzat că a ucis-o în 2007 pe soția lui, avocata Elodia Ghinescu.

Citește și Mama Elodiei Ghinescu a dezvăluit ce a făcut fiul lui Cristian Cioacă, înainte ca acesta să fie eliberat din închisoare: „Cred că a făcut asta la insistenţa familiei”

Cristian Cioacă a ieșit din închisoare, după ce a ispășit 9 ani din pedeapsa primită pentru uciderea Elodiei Ghinescu. La ieșirea din Penitenciarul Colibași din Mioveni, Argeș, Cioacă a spus: ”Astăzi e prima zi din restul vieţii mele”. Ulterior, el a adăugat: ”Deci vă imaginaţi cât voi trăi”.

”Nu știu câte cărți o să scriu, habar nu am. Nu știu ce o să fac. Dacă v-ați gândi și v-ați pune în locul meu, nu aveți cum să știți. Rămâne de văzut. Vă mulțumesc! Doar cumnatul a venit, încerc să-mi feresc restul familiei de asta și îmi doresc ca ei să aibă o viață normală.Pentru mine n-a fost normală”, a mai spus el.