Condamnată în dosarul „Trofeul Calităţii”, de negăsit

Este condamnată la închisoare de mai bine de două luni în acelaşi dosar cu Adrian Năstase, dar este de negăsit. Poliţia o caută pe Diana Gasparovici în toată ţara pentru a executa pedeapsa după gratii.

RomaniaTV.net
04 sept. 2012, 15:10
Condamnată în dosarul „Trofeul Calităţii”, de negăsit

Diana Gasparovici nu a fost nici măcar localizată de Poliţia Română. Ea este căutată pentru a executa cei 5 ani de închisoare. Diana Gasparovici, fost inspector general de stat adjunct in cadrul Inspectoratului de Stat în construcţii, a fost acuzată de procurori de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice în forma calificată şi continuată.

Avocata acesteia a declarat la unul dintre termenele din instanţă că Gasparovici s-ar afla într-un centru de boli psihice.

Doi inculpaţi în dosarul „Trofeul calităţii” au fost daţi în urmărire naţională de poliţie, ca urmare a faptului că nu au fost găsiţi la domiciliu de oamenii legii care trebuiau să execute mandatele de executare a pedepsei cu închisoarea, au declarat, pe 21 iunie, pentru AGERPRES, surse din poliţie. Cei doi inculpaţi daţi în urmărire erau Mihai Cristian Vasile şi Diana Gasparovici. Ulterior, Mihai Cristian Vasile s-a predat poliţiei.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat pe fostul prim-ministru Adrian Năstase la doi ani de închisoare cu executare în dosarul „Trofeul calităţii”.

Completul de cinci judecători al ÎCCJ a schimbat încadrarea juridică pentru Adrian Năstase, admiţând, astfel, recursul acestuia la decizia instanţei inferioare şi, rejudecând, a decis condamnarea la doi ani de închisoare a fostului premier.

Instanţa supremă a mai decis reducerea pedepselor pentru ceilalţi inculpaţi din dosar, astfel: Irina Paula Jianu, Bogdan Popovici şi Mihai Cristian Vasile au fost condamnaţi la câte şase ani de închisoare, iar Diana Gasparovici şi Ioana Popovici au fost condamnate la câte cinci ani de închisoare cu executare.