Condamnaţii din dosarul retrocedărilor de terenuri şi plaje din Constanţa se predau rând pe rând

Pe lângă Radu Mazăre, Cristi Borcea și Nicușor Constantinescu, în acest caz au primit sentințe cu executare alți 11 inculpați. Mulți dintre ei sunt foști angajați ai primăriei Constanța din vremea când Radu Mazăre era edil.

RomaniaTV.net
08 feb. 2019, 12:17
Condamnaţii din dosarul retrocedărilor de terenuri şi plaje din Constanţa se predau rând pe rând

Condamnații din dosarul retrocedărilor de plaje s-au predat pe rând la sediul IPJ Constanța. Sunt foștii funcționari ai primăriei din vremea lui Radu Mazăre, care au contribuit la retrocedările ilegale de terenuri, cu un prejudiciu de 114 milioane de euro. Mulți au venit alături de rudele care le-au cărat bagajele.

Pe lângă Radu Mazăre, Cristi Borcea și Nicușor Constantinescu, alți 11 inculpați au primit sentințe cu executare. Printre ei și fostul acționar de la Dinamo, Dragoş Săvulescu. În privința lui, Radu Mazăre, condamnat la 9 ani de închisoare, lucrurile sunt complicate. Fostul edil a fugit în Madagascar, o țară care nu are acord de extrădare cu România.

Alți 18 inculpați au fost găsiți vinovați de judecătorii de la Instanța Supremă, dar au primit pedepse cu suspendare. Printre ei și notarul Jean Andrei, care este Lector universitar doctor si le predă studenților la Facultatea de Drept a Universității din București.