Condimentele în dietă. Cum te ajută să te menţii în formă?

În mâncăruri, ele fac diferența între gustul fad și cel picant, aromat, pe care-l preferăm cu toții. Știai, însă, cât de mult pot ajuta aceste condimente în lupta cu bolile, kilogramele în plus sau îmbătrânirea prematură?

RomaniaTV.net
01 sept. 2016, 11:30
Condimentele în dietă. Cum te ajută să te menţii în formă?

Scorțișoară

Sfat

Presară puțină scorțișoară în cafeaua ta de dimineață, în loc de zahăr!

Nutriționiștii susțin că acest condiment plăcut aromat nu îți gâdilă doar papilele gustative, ci este de ajutor în buna funcționare a organismului. Asta pentru că un consum de scorțișoară ajută la reducerea nivelului de zahăr din sânge, atunci când e mâncată împreună cu alimente dulci. În plus, are efect antiinflamator, elimină bacteriile și fungii, contribuie la sănătatea instestinului și la scăderea nivelului de colesterol.

Citeşte şi  Dieta cu orez: cum se ţine şi ce rezultate are

Piper negru

Sfat

Pentru o mai bună digestie, adaugă un praf de piper negru la fiecare masă!

Îl folosim de atâta timp în mâncăruri fără să știm, de fapt, ce folosim. Sau, mai bine zis, ce minune gastronomică este acest condiment atât de obișnuit în bucătăria noastră. Unii nutriționiști merg până acolo încât îl consideră unul dintre alimentele perfecte furnizate de natură. De ce? Piperul negru stimulează apetitul, ajută la digestie, îmbunătățește absorbția de substanțe nutritive, ajută la pierderea în greutate și la tratarea congestiei. În plus, un amestec de piper negru și miere poate fi un remediu natural pentru răceală și dureri în gât.

Citește pe okmagazine.ro restul acestui material