Condimentul banal care face minuni pentru sănătate. Te scapă de durerile de spate, întăreşte sistemul imunitar şi alungă oboseala

Chimenul este nelipsit din bucătăriile gospodinelor. Pe lângă faptul că dă mâncării un gust bun, acest condiment are o mulţime de beneficii pentru sănătate.

31 ian. 2022, 10:28
Condimentul banal care face minuni pentru sănătate. Te scapă de durerile de spate, întăreşte sistemul imunitar şi alungă oboseala

Condimentul banal care face minuni pentru sănătate. Este vorba despre chimen. Acesta te scapă de durerile de spate, întăreşte sistemul imunitar şi alungă chiar şi oboseala.

Condimentul banal care face minuni pentru sănătate

Chimenul conține o conţine o mulţime substanțe nutritive. De exemplu, într-o lingură (6,7 grame) de chimen sunt 1,3 grame de proteine, 0,9 grame de grăsimi, 3,34 grame de carbohidrați, 2,6 grame de fibre, 6,7% din doza zilnică recomandată de cupru, 6,1% din doza zilnică de fier pentru femei, 5,4% din doza zilnică de magneziu, 4,8% din doza de mangan recomandată pentru femei, 3,6% din doza recomandată de calciu și 4,6% din doza recomandată de zinc pentru femei.

Citeşte şi Fructul-minune care topeşte kilogramele, îmbunătăţeşte vederea şi previne hipertensiunea arterială. Cum trebuie consumat ca să beneficiezi de toate proprietăţile lui

Mai mult, chimenul are o cantitate mare de antioxidanți, inclusiv limonenul și carvona, potrivit doc.ro. 

Multe gospodine îl folosesc pentru a da gust mâncării, însă puţine persoane sunt conştiente de beneficiile incredibile pe care le are acest condiment asupra sănătăţii.

Datorită cantității mari de uleiuri volatile, chimenul ajută la întărirea sistemului imunitar. De asemenea, acest condiment poate fi un aliat de nădejde în lupta cu durerile de spate, genunchi sau articulaţii. Chimenul mai poate fi folosit şi pentru tratarea mai multor afecțiuni digestive, inclusiv indigestie și ulcere gastric. De asemenea, un studiu a arătat că acest condiment combate Helicobacter pylori, o bacterie cunoscută că provoacă ulcere gastrice și inflamații digestive.

Pe lângă aceste beneficii, ceaiul de chimen ajută în procesul de slăbire, reglează apetitul şi combate balonarea.

De asemenea, chimenul este folosit tot mai des în prepararea cremelor și a unguentelor, având rolul de a ameliora aspectul pielii, hidratează pielea și elimină semnele de oboseală.

Puţine persoane ştiu că acest condiment ajută la reducerea glicemiei și micșorează rezistența la insulină, fiind recomandat persoanelor care suferă de diabet de tip 2.

Atenţie, pe lângă toate aceste beneficii, chimenul are şi contraindicaţii. Consumat în cantități mari poate avea efecte negative asupra digestiei.

Citeşte şi Cum faci cea mai bună cafea la ibric, trucul lui Cătălin Scărlătescu. Câte cafele se pot bea pe zi, verdictul Mihaelei Bilic