Condiţii de groază în spitalul Sf. Maria din Iaşi: Nu s-au făcut modernizări de la înfiinţarea lui

Imagini de necrezut dintr-un spital din România! Copiii care ajung la spitalul "Sfânta Maria" din Iaşi sunt trataţi în saloane care arată mai rău decât grajdurile animalelor. Nici nu e de mirare. Secţia nu a fost modernizată de zeci de ani.

RomaniaTV.net
01 sept. 2012, 07:20
Condiţii de groază în spitalul Sf. Maria din Iaşi:  Nu s-au făcut modernizări de la înfiinţarea lui

Secţia de chirurgie pediatrică, unde în fiecare an sunt trataţi mii de copii, se degradează pe zi ce trece. Şi asta în condiţiile în care, de la înfiinţarea spitalului, în 1970, nu s-au mai făcut niciun fel de lucrări.

Mamele care îi însoţesc pe micuţii trataţi aici sunt îngrozite de condiţiile din spital însă nu au altă opţiune.

Medicii sunt nevoiţi şi ei să suporte zilnic imaginea dezolantă a secţiei de Chirurgie, din cadrul celui mai mare spital din zona Moldovei.

„Structura pereţilor şi a pavimentului este aceeasi de la fondarea spitalului, din anul 1970, în aceasta zona din spital nu s-au făcut vreodată reparaţii capitale (…) Avem promisiuni de la CJ că se fac mari eforturi şi s-a pornit planul de achiziţii pentru reparaţiile din această secţie”, a declarat Marcel Burlacu, purtător de cuvânt al spitalului de copii „Sf. Maria” din Iaşi.

Chiar dacă promisiunile se vor transforma în realitate, vor mai trece multe luni până când în Secţia de Chirurgie Pediatrică vor fi condiţii decente iar părinţii îşi vor aduce fără teamă copiii la tratament.