Condiţii de neimaginat pentru Piedone la Penitenciarul Rahova. Cum i-au organizat șefii închisorii celula

Cristian Popescu Piedone îşi va petrece prima etapă a pedepsei de patru ani de închisoare în dosarul Colectiv la Penitenciarul Rahova. Fostul primar a primit deja prima vizită, dar şi primul pachet de când se află în spatele gratiillor

20 mai 2022, 09:03
Condiţii de neimaginat pentru Piedone la Penitenciarul Rahova. Cum i-au organizat șefii închisorii celula

Alături de Piedone, în acest dosar au mai fost condamnaţi și patronul Clubului Colectiv, Alin George Anastasescu – 11 ani si 8 luni, asociații săi, Costin Mincu – 8 ani și Paul Gancea – 6 ani și 4 luni, pirotehniștii Viorel Zaharia și Marian Moise – 6 ani și 10 luni, dar și cei doi pompieri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti care au verificat clubul Colectiv, George Matei şi Antonina Radu, care nu au luat măsurile legale în privinţa respectării normelor referitoare la siguranța șa incendiu – 8 ani și 8 luni.

Pentru toţi aceşti şapte bărbaţi, Penitenciarul Rahova este închisoare de tranzit pentru aici vor sta în carantină 21 de zile. Conform unor surse din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor, lotul de șapte bărbați a fost împărțit în două, în așa fel încât deținuții să stea în cameră cu persoane cunoscute, notează Spynews.

Cristian Popescu Piedone a primit prima vizită din partea fiului său.

Citeşte şi: Vlad Popescu, fiul lui Cristian Piedone: „Voi candida la Primăria Sectorului 5. Voi face imposibilul posibil”. Protest în fața închisorii | EXCLUSIV

Vlad Popescu, fiul lui Piedone, a adus un pachet cu haine deoarece, la momentul încarcerării, nu a putut introduce în detenţie toate bunurile pe care tatăl său le-a avut în bagaj.

În schimb, Piedone nu ar fi primit şi alimente, în condițiile în care acesta ar avea suficienți bani în cont pentru a-și cumpăra hrană de la magazinul închisorii, sau, pe bază de cerere, de la un hipermarket care are contract cu penitenciarul, arată sursa citată.

Fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone, condamnat la 4 ani de închisoare în dosarul Colectiv, s-a predat, joi, la Secţia de Poliţie din Bragadiru, după care a fost dus la Penitenciarul Rahova.

Potrivit deciziei instanţei, Piedone a fost condamnat la patru ani închisoare pentru o infracţiune de abuz în serviciu, în legătură cu autorizaţia emisă de Primărie pentru clubul Colectiv şi achitat pentru altă infracţiune de abuz în serviciu.

Citeşte şi: Piedone le trimite un mesaj, din spatele gratiilor, locuitorilor sectorului 5: „Mi-e dor de clătitele şi de gogoşile pufoase pe care prietenele mele din cartiere mi le ofereau în faţa blocurilor”