Condiţii excelente pentru schi, pe cele 14 pârtii deschise în judeţul Harghita

Cele 14 pârtii practicabile din judeţul Harghita asigură condiţii excelente pentru schi, la acest sfârşit de săptămână, iar la Băile Tuşnad se organizează o întrecere de schi şi un concurs pentru atelaje trase de câini din zonele arctice.
Romania TV
27 ian. 2012, 16:14
Condiţii excelente pentru schi, pe cele 14 pârtii deschise în judeţul Harghita

Potrivit unei informări transmise de administratorii pârtiilor, se schiază în condiţii foarte bune pe pârtia „Lobogo” din staţiunea Băile Homorod, pe un stat de zăpadă de 70 de centimetri, pe cele trei pârtii din Harghita Mădăraş şi pe cele de la Bucin, acoperite cu zăpadă a cărei grosime variază între 80 şi 150 de centimetri, pe cele trei pârtii din Harghita Băi, acoperite cu peste un metru de zăpadă bătătorită şi pe pârtia Tolvayos din Miercurea Ciuc, informează Mediafax.

Administratorul pârtiilor din Harghita Mădăraş, Sipos Zoltan, a declarat, vineri, că viscolul s-a oprit, zăpadă este din abundenţă, starea traseelor de schi este excelentă, iar Serviciul Salvamont veghează la siguranţa turiştilor.

„Avem strat de zăpadă de 120-150 de centimetri, avem două teleschiuri şi trei baby-lifturi, pârtiile acoperă toate categoriile solicitate, de la cele pentru începători până la schiul extrem, vremea este bună şi viscolul s-a oprit. Avem monitori de schi pentru începători şi echipa Salvamont, cu care am făcut contract, care supraveghează ca totul să se desfăşoare fără probleme”, a afirmat Sipos Zoltan.

Potrivit acestuia, la centrul de închiriere sunt disponibile echipamente complete de schi contra sumei de 35 de lei pe zi, iar abonamentele de schi pentru o zi sunt de 50 de lei pentru adulţi şi de 35 de lei pentru copii.

Şi la Harghita Băi, cele trei pârtii oferă condiţii foarte bune de schiat, însă turiştii care nu şi-au făcut rezervare din timp nu mai au nicio şansă, locurile de cazare în staţiune fiind ocupate în totalitate.

„Starea pârtiilor este foarte bună, drumurile de acces în staţiune sunt curăţate, iar locurile de parcare sunt pregătite. Teleschiurile funcţionează corespunzător, nocturna la fel, astfel încât doritorii pot aluneca pe schiuri sau pe placă de dimineaţă până la ora 22.00”, a precizat Kristaly Peter, patronul Parcului de Aventură „Balu” din Harghita Băi.

Un echipament de schi complet se poate închiria cu 30 de lei pe zi, iar abonamentele de schi costă 25 de lei pe zi la pârtia „Csipike” şi 50 de lei pe zi la pârtia „Kosuth”, care este mult mai lungă şi este prevăzută cu trei variante, cu grade de dificultate diferite.

În staţiune se mai pot practica snow-tubing-ul, săniuşul, patinajul şi plimbările cu snow-mobilul pe trasee montane bine stabilite.

În Harghita se mai poate schia în bune condiţii pe pârtiile de la Ciumani, Borsec şi Băile Tuşnad, acoperite cu straturi de zăpadă de la 30 la 60 de centimetri.

De altfel, pe pârtia de la Băile Tuşnad a început, vineri după-amiază, „Cupa Tuşnad” la schi, constând în probe de coborâre şi slalom, la care participă aproximativ 250 de concurenţi, la cinci categorii de vârstă, şi care este urmărită de peste 300 de spectatori, potrivit primarului localităţii, Albert Tibor.

Turişii din staţiunea Băile Tuşnad vor putea urmări, la sfârşit de săptămână, şi un concurs de atelaje trase de câini din zonele arctice.

DailyBusiness
Prognoza meteo 1-6 mai. Temperaturile urcă spre 30°C, urmate de un val de furtuni și răcire brutală!
Spynews
În ciuda imaginilor fierbinți cu ei doi, Bogdan Mocanu se dezice de Iasmina: „Eu sunt un băiat serios”
Bzi.ro
Dezvăluiri emoționante făcute de Andra Măruță: ”M-a luat panica, i-am transmis că sunt însărcinată!”
Fanatik.ro
Anunț important pentru toți cei care au contract cu PPC, Hidroelectrica, E.ON sau Engie. Care este, de fapt, „prețul corect” care trebuie să apară pe facturile românilor după 1 iulie
Capital.ro
Taxă pentru conducătorii auto în România. Șoferii, obligați să achite 2700 lei. Nu plătești, nu conduci
Playtech.ro
Stațiunea superbă din Grecia cu ape turcoaz și liniște totală, la prețuri mai mici ca pe litoralul românesc
DailyBusiness
Lovitură de proporții în Europa! Pașapoartele care dispar definitiv. UE le-a declarat ilegale
Adevarul
Care este adevărata relație a lui Simion cu Georgescu: „S-a debarasat deja de el”
wowbiz.ro
Anunț de ultimă oră despre fiul Ozanei Barabancea, internat la ATI după ce a făcut infarct la 24 de ani: „Acum...” 
Spynews
Andreea Bălan a răbufnit după discursul lui Claudiu Bleonț la adresa fiicei lui de la Premiile Gopo: „Vă dați seama ce face în privat cu familia sa”
Spynews
Imagini rare cu Laura Cosoi și Adela Popescu. Cum arătau cele două în urmă cu 15 ani / FOTO
Evz.ro
Alexandru Corniș s-a îmbogățit cu ajutorul unei legume. Recoltează patru tone pe săptămână
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
De ce a pozat Corina Ungureanu într-o revistă pentru bărbați
kanald.ro
Încă trei zile libere pentru toti angajații, în luna iunie
Cancan.ro
A intrat cu Maserati în Loft! Dani Leș a revenit de 1 Mai la mare alături de iubita lui, cea mai tunată din România!
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Doliu imens în PSD. A lovit tragedia cu 2 zile înainte de alegeri: Îi vom păstra vie amintirea!
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Campioana olimpică se iubeşte cu colega ei, mai tânără cu 8 ani: „Suntem un cuplu!”
stirilekanald.ro
Lumea muzicii este în doliu! Îndrăgita artistă care a pierit la 66 de ani, după ce casa i-a fost cuprinsă de flăcări: „O forţă a naturii şi o apărătoare a drepturilor omului”
Meteorologii anunță o lună Mai cum nu a mai fost de mult în România
MediaFlux
Milioane de români primesc 292 de lei în data de 8 mai! Sumele de bani intră direct pe card sau ajung prin poștă
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
O stațiune emblemă a litoralului românesc este amenințată cu dispariția. Turiști, alungați de intervențiile ce ar fi trebuit să o pună în valoare