Condiţii mai bune pentru deţinuţi. Ministerul Justiţiei a adoptat un nou plan de măsuri

Ministerul Justiţei şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor au realizat şi aprobat noi măsuri pentru îmbunătăţirea condiţiilor de detenţie în penitenciare. Planul de acţiune include modificări în privinţa accesului la muncă, la servicii medicale de calitate, dar şi acţiuni de pregătire pentru reintegrarea socială a celor încarceraţi. 

02 iul. 2016, 09:28
Condiţii mai bune pentru deţinuţi. Ministerul Justiţiei a adoptat un nou plan de măsuri

Astfel, accesul la muncă al persoanelor aflate în detenţie trebuie să fie unul efectiv, iar în acest sens managementul penitenciarului respectiv şi al Administraţiei Penitenciarelor va trebui să faciliteze găsirea unei slujbe, prin identificarea de opţiuni de muncă şi de beneficiari ai forţei de muncă din penitenciar, se arată într-un comunicat remis de Ministerul Justiţiei, scrie gandul.info.

Citeşte şi FBI este autorizat să cerceteze înregistrările telefonice ale jurnaliştilor

Pachetul de măsuri care a fost adoptat prevede şi accesul la servicii medicale de calitate, iar acest lucru implică ocuparea posturilor vacante şi elaborarea unei strategii de menţinere a personalului medical în sistemul penitenciar; igienizarea urgentă şi constantă a tuturor spaţiilor de deţinere de către fiecare unitate penitenciară în parte, dar şi asigurarea de servicii stomatologice pentru fiecare regiune.