Ministra Culturii, anunț de ultimă oră despre fostele închisori comuniste! ”Vor fi înscrise în Patrimoniul Mondial UNESCO”

Ministra Culturii, Raluca Turcan, a anunțat miercuri că fostele închisori comuniste Sighet, Pitești, Jilava, Râmnicu Sărat și Făgăraş vor fi înscrise în Patrimoniul Mondial UNESCO.

21 feb. 2024, 13:28
Ministra Culturii, anunț de ultimă oră despre fostele închisori comuniste! ”Vor fi înscrise în Patrimoniul Mondial UNESCO”
Ministra Culturii, anunț de ultimă oră despre fostele închisori comuniste!

Ministra Culturii, anunț de ultimă oră despre fostele închisori comuniste! Ministra Culturii a subliniat printr-o postare pe pagina sa de Facebook că aceste temnițe sunt reprezentative pentru fenomenul opresiunii comuniste.

Citește și Cântăreața de muzică populară care vrea să îi ia locul Ralucăi Turcan, ministrul Culturii. Ce planuri are pentru artiștii români. ”O fac pentru Dumnezeu!”

Ministra Culturii, anunț de ultimă oră despre fostele închisori comuniste!

„Fostele închisori comuniste – Sighet, Pitești, Jilava, Râmnicu Sărat și Făgăraş, reprezentative pentru fenomenul opresiunii comuniste, sunt locuri simbol, păstrătoare ale memoriei victimelor regimului totalitar.

În cursul zilei de ieri, am avut o discuție aplicată privind inițierea demersurilor oficiale pentru înscrierea lor în Patrimoniul Mondial UNESCO”, a scris Raluca Turcan într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Ministra a subliniat că astfel statul român se asigură că fostele închisori comuniste nu vor fi uitate, vor fi puse în valoare și se vor menține în timp ca spații ale memoriei, învățării și reflecției.

”Astfel, ne asigurăm că fostele închisori comuniste nu vor fi uitate, că vor fi păstrate și puse în valoare, că se vor menține în timp ca spații ale memoriei, învățării și reflecției.

Ministerul Culturii, prin Institutul Național al Patrimoniului și al partenerilor implicați, a pregătit foaia de parcurs, cu obiectivele științifice și administrative concrete pentru completarea în conformitate cu cerințele UNESCO a dosarului de înscriere in Lista Indicativă a României pentru Patrimoniul Mondial UNESCO”, a conchis Raluca Turcan.

Citește și Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, mesaj emoţionant cu prilejul Zilei Tratatului de la Trianon: „Sărbătoarea de astăzi este doar pentru români și istoria noastră și deloc împotriva cuiva”