„Condiții retur benzină sau motorină”, în topul căutărilor pe Google. Românii care au cumpărat carburant în cantități mari încearcă să-și recupereze banii

Românii care au stat la cozi uriaşe, miercuri, pentru a cumpăra cantităţi mari de carburant încearcă acum să-şi recupereze banii. Joi, în topul căutărilor pe Google se află "condiţii retur benzină sau motorină".

11 mart. 2022, 00:09
„Condiții retur benzină sau motorină”, în topul căutărilor pe Google. Românii care au cumpărat carburant în cantități mari încearcă să-și recupereze banii

„Condiții retur benzină sau motorină”, în topul căutărilor pe Google. După ce miercuri românii au luat cu asalt benzinăriile din toată ţara şi şi-au făcut stocuri uriaşe de carburant, joi au încercat să afle cum pot returna motorina sau benzina cumpărată în exces.

„Condiții retur benzină sau motorină”, în topul căutărilor pe Google

Joi, în topul căutărilor pe Google după „condiții retur” se află termenul „condiții retur benzină sau motorină”. Se pare că românii vor să-şi recupereze banii cheltuiţi pe carburantul cumpărat în exces.

Citeşte şi Klaus Iohannis intervine în „criza carburanţilor” şi acuză Rusia de creşterea preţurilor

Potrivit motorului de căutare Google, sintagma „condiţii de retur benzină sau motorină” se află pe locul trei în top şi are deja aproximativ 414.000 rezultate.

Reamintim că miercuri seară, atât în Bucureşti, cât şi în mai multe benzinării din ţară, şoferii au format cozi uriaşe de teamă că benzina şi motorina se vor scumpi foarte mult în zilele următoare şi că nu vor mai avea de unde alimenta maşinile.

Imaginile cu românii care depozitează motorină sau benzină în tomberoanele de gunoi, în pungi, în butoaie sau în damigeana de vin au devenit virale pe internet.

De asemenea, au avut loc şi incidente din cauza isteriei de din benzinării. O tânără din Iaşi a ajuns la spital după ce a fost bătută pentru că ar fi vrut să sară rândul la pompă.

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat joi demararea de controale în toate companiile petroliere din România pe fondul creșterilor nejustificate a prețurior la carburanți.

„Statul roman are obligația de a-și proteja cetățenii și economia mai ales în această perioadă complicată generata de invazia Rusiei în Ucraina. Nu voi permite nimanui să profite de această situatie pentru ca din lacomie sau din orice alte motive să încerce să destabilizeze economia țării și viața cetățenilor. Instituțiile responsabile vor da sancțiuni drastice celor care încalcă legea”, a declarat premierul.

Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului, a anunţat că inspectorii ANPC au dat amenzi de 370.000 de lei în urma controalelor făcute la staţiile de carburanţi.​​

Citeşte şi PREŢ MOTORINĂ în România. Cu cât se vinde un litru de carburant în benzinării