Conducerea Camerei a RESPINS propunerea lui Iohannis privind discutarea Legea amnistiei înainte de alegeri

Conducerea Camerei Deputaţilor a respins propunerea lui Klaus Johannis de a se pune pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor, înainte de alegeri, proiectul de lege privitor la amnistie şi graţiere.

13 nov. 2014, 14:51
Conducerea Camerei a RESPINS propunerea lui Iohannis privind discutarea Legea amnistiei înainte de alegeri

„O şedinţă a Comitetului liderilor va avea loc marţi, la ora 12. Hotărârea de acolo o să fie preluată în şedinţa de plen de marţi, de la ora 16. Eu opinez că marţi, la ora 16, în plen, se poate discuta acest lucru”, a declarat vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Marian Neacşu, potrivit stiripesurse.ro.

Marian Neacşu a precizat că marţi s-ar putea lua în discuţie proiectul de lege privind amnistia şi graţierea.

‘Eu opinez că marţi după-amiază, de la ora 16,00, se poate discuta proiectul privind amnistia. Am avut de la Comitetul liderilor o solicitare a colegilor de la PNL şi PDL, cele două grupuri parlamentare. Şedinţa a avut loc şi am decis în majoritate ca o şedinţă a Comitetului liderilor, care să aibă exact aceeaşi temă, respectiv amnistia, să aibă loc marţi, la ora 12,00 şi hotărârea care se va lua să fie preluată în şedinţa de plen de marţi, de la ora 16,00′, a precizat Neacşu după şedinţa Biroului Permanent.

Refuzul PSD de a pune pe ordinea de zi legea amnistiei şi graţierii a stârnit revolta deputaţilor ACL. Aceştia îl acuză pe Victor Ponta de discurs dublu.

‘Din nou, liderii puterii au refuzat. Ne-au spus cei din PSD că marţi subiectul va fi pus pe tapet la Comitetul liderilor de grup şi, posibil, să ajungă respingerea amnistiei şi graţierii marţi în plenul Camerei Deputaţilor. Nu credem acest lucru, puterea nu odată a respins asemenea solicitări făcute de opoziţie’, a declarat lderul grupului parlamentar liberal din Camera Deputaţilor, George Scutaru

El a adăugat că a cerut ca vineri, la ora 12,00, să fie făcută această convocare, exprimându-şi convingerea că ‘dacă puterea ar fi dorit cu adevărat acest lucru avea posibilitatea să convoace’.

La rândul său, Tinel Gheorghe, liderul de grup al deputaţilor democrat-liberali, a spus că argumentul pentru respingerea convocării plenului a fost că nu este timpul necesar pentru a-i anunţa pe colegi în aşa fel încât vineri, la ora 12,00, să participe la şedinţă.

După părerea mea, este un lucru premeditat ce face puterea în momentul de faţă’, a spus liderul parlamentarilor PDL

Klaus Johannis a cerut, joi, convocarea Birourilor Permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru a decide dezbaterea şi respingerea, în ziua de vineri, a legii amnistiei şi graţierii, dar şi pentru a vota toate cererile de urmărire penală şi arestare în cazul unor deputaţi şi senatori.

Klaus Johannis a precizat că l-a invitat pe Victor Ponta „să facem în aşa fel încât să convingem Parlamentul să se intrunească şi să ia in dezbatere atat legea amnistiei şi gratierii, cat si toate solicitarile de incuviinţare venite din partea justiţiei”.

„Le solicit preşedintilor celor două Camere şi şefului lor, domnul Ponta, să fie de acord să se intrunească Birourile, să convoace Parlamentul pentru mâine si să dezbată legea amnistiei şi gratierii si să fie picată. De asemenea, maine să fie luate in discutie toate cererile pentru incuviinţarea arestării si urmăririi penale şi să fie aprobate indiferent de culoarea politică a celor vizaţi”, a spus Johannis.

„E ultimul moment în care, domnule Ponta, trebuie să demonstraţi că ceea ce reclamaţi că vreţi, stat de drept, şi credeţi. Haideţi să facem tot ce putem pentru a convoca Parlamentul”, a adăugat Iohannis.

Klaus Johannis i-a cerut, miercuri, în confruntarea electorală de la B1 TV, lui Victor Ponta să facă o „treabă între bărbaţi”, respectiv să convoace, ca şefi de partide, Parlamentul pentru a pica Legea amnistierii şi graţierii, Ponta răspunzând că e atributul şefilor Camerelor.


loading...
Partenerii noștri