Conducerea CSM, contestată de membrii forului. Află de ce

Conducerea Consiliului Superior al Magistraturii este contestată chiar de membrii acestui for.

RomaniaTV.net
04 oct. 2012, 09:56
Conducerea CSM, contestată de membrii forului. Află de ce

Trei magistraţi din cadrul CSM au solicitat preşedintelui şi vicepreşedintelui acestei autprităţi să ofere clarificări în legătură cu mai multe aspecte ale activităţii lor.

În scrisoarea formulată de cei trei judecători se cer explicaţii cu privire la mai multe decizii ale CSM din ultimul an. Mai precis, preşedintelui şi vicepreşedintelui CSM li se cere să explice de ce  au beneficiat în 2012 de pază specială din partea SPP, fapt ce constituie o premieră pentru această instituţie. Un alt subiect atacat este controversata deplasare la Hong Kong, în care pentru transport şi cazare s-a cheltuit jumătate din bugetul pentru deplasări al întregului CSM pentru anul 2012.

Totodată, celor doi li se cer explicaţii despre politica de personal şi se formulează o plângere cu privire la lipsa de transparenţă a şedinţelor.

Cei trei judecători care au formulat sesizarea le cer şi celorlalţi membri ai CSM să se alăture demersului lor pentru că, spun ei, aceste decizii pentru care cer acum explicaţii au dus la o ştirbire a încrederii publicului în deciziile şi acţiunile CSM, autoritate fundamentală în statul român.