Conducerea Hidroelectrica, despre mamele concediate: Plimbă aerul pentru că sunt amante de şmecheri

Scandal între angajatele disponibilizate de la Hidroelectrica şi conducerea companiei. Zece femei au trimis Mariei Băsescu şi Dacianei Sârbu o scrisoare în care le cer ajutor, după ce au fost concediate în timp ce erau în concediu de maternitate. Cel care le-a dat afară a reacţionat foarte dur după ce a aflat de gestul femeilor. "Sunt nişte fătuci care fac copii pe bandă rulantă şi plimbă aerul prin curtea Hidroelectrica", a spus Remus Borza, administratorul judiciar al Hidroelectrica.

19 iun. 2013, 09:16
Conducerea Hidroelectrica, despre mamele concediate: Plimbă aerul pentru că sunt amante de şmecheri

Cele zece foste angajate de la Hidroelectrica, care spun că sunt în concendiu de maternitate, au primit pe data de 10 iunie decizia de desfacere a contractului de muncă, potrivit România TV. Disperate, aceastea au făcut un apel la soţia preşedintelui Traian Băsescu şi la cea a premierului Victor Ponta şi le-au cerut un ajutor.

Suntem un grup de femei recent devenite mame sau pe cale de a deveni, salariate ale SC Hidroelectrica SA, care am primit preaviz de concediere, deşi contractele noastre individuale de muncă sunt suspendate pentru concediul de creştere şi îngrijire a copilului„, au scris aceastea.

Femeile se plâng că, odată concediate, nu vor mai putea să-şi crească copiii. „Statul român este condus şi reprezentat de soţii dumneavoastră care, prin îngăduinţa lor faţă de deciziile administratorului judiciar al SC Hidroelectrica SA, se fac vinovaţi pentru complicitate în urma căreia, prin derogare de la lege şi dreptate, am fost lăsate fără mijloace de existenţă, noi şi copiii noştri, unii nenăscuţi încă. În numele cărei legi sau raţiuni poţi concedia o femeie însărcinată sau o mamă care îşi creşte pruncul?”, au mai scris fostele angajate ale Hidroelectrica.

Remus Borza, administratorul judiciar al Hidroelectrica, nu este deloc impresionat de situaţia femeilor, ba mai mult, nu se sfieşte să le acuze că „plimbă aerul prin curtea instituţiei, pentru că sunt neveste şi amante de şmecheri”.

Aceste femei sunt nişte fătuci care şi-au făcut un obicei din a face copii pe bandă rulantă. Stau acasă, în concedii de maternitate, pe banii Hidroelectrica. Eu ce să fac? Să dau afară inginerii care sunt în producţie sau să le dau pe fetele astea care nu au mai dat de 4-6 ani pe la Hidroelectrica şi care sunt oricum personal TESA. Plimbă hârtiile pe la resurse umane şi pe la contabilitate„, a spus Remus Borza.

Să nu le plângem de milă celor zece femei, pentru că ele au soţi, fraţi sau părinţi angajaţi la Hidroelectrica. Sunt şi câte 17 membri ai aceleiaşi familii care lucrează la Hidroelectrica. Sunt clanuri întregi care lucrează la Hidroelectrica. Femeile astea plimbă aerul prin curte, pentru că sunt nevestele unor şmecheri, sunt amantele unor şmecheri. Femeile astea pleacă de la Hidroelectrica cu salarii compensatorii. Nu pleacă cu mâna goală. Teoretic, ar trebui să plece cu 48 de salarii compensatorii, dar mititelele de ele nu pleacă cu toate, pentru că nu au făcut vechime la întreprindere. O să plece cu salarii compensatorii, între 12 şi 24 de salarii„, a conchis Remus Borza.