Conducerea PDL Dâmboviţa cere excluderea din partid a lui Florin Popescu

Conducerea PDL Dâmboviţa propune Biroului Permanent Naţional excluderea din partid a fostului preşedinte al organizaţiei, deputatul Florin Popescu, după ce acesta a cerut demiterea conducerii interimare a filialei, pe care o acuză că "îşi bate joc de membrii oneşti ai formaţiunii".

RomaniaTV.net
22 nov. 2013, 19:20
Conducerea PDL Dâmboviţa cere excluderea din partid a lui Florin Popescu

Conducerea PDL Dâmboviţa a luat această decizie într-o şedinţă extraordinară a Biroului Permanent Judeţean, după ce Florin Popescu a cerut schimbarea conducerii interimare a organizaţiei judeţene şi invalidarea alegerilor pentru şefia PDL Târgovişte, ca urmare a scandalului de joi seară, la care a fost nevoie de intervenţia Poliţiei, transmite corespondentul Mediafax.

„Biroul Permanent Judeţean al PDL Dâmboviţa, întrunit în şedinţă extraordinară vineri a luat decizia excluderii din partid a lui Florin Popescu, propunere pe care o va înainta luni, 25 noiembrie, Biroului Permanent Naţional”, anunţă PDL Dâmboviţa într-un comunicat remis Mediafax.

Potrivit sursei citate, conducerea organizaţiei judeţene îl acuză pe Florin Popescu că „şi-a făcut un prost obicei din a folosi partidul în interesul personal şi al unei găşti restrânse, ducându-l la pierderea a 30 de procente în patru ani” şi că a „manipulat şi a instigat la ură şi la revoltă un grup format din salariaţi ai Primăriei Târgovişte, din membri ai organizaţiei Partidului Mişcarea Populară Târgovişte, majorete, dar şi apropiaţi ai lumii interlope târgoviştene, împotriva colegilor săi”.

Potrivit statutului PDL, sancţionarea membrilor care ocupă funcţii la nivel naţional – cu excepţia celor aleşi la Convenţia Naţională (CN) – în interiorul sau în afara partidului, alese sau numite, se hotărăşte prin votul Consiliului Naţional de Coordonare (CNC) la propunerea Biroului Permanent Naţional (BPN) şi se comunică celui în cauză, în scris, în cel mult cinci zile.

Deputatul PSD Florin Popescu, fost preşedinte al PDL Dâmboviţa şi fost preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, acuză, vineri, într-un comunicat de presă, că PDL Dâmboviţa este „într-o situaţie critică” şi cere conducerii centrale a partidului demiterea conducerii interimare a PDL Dâmboviţa şi invalidarea alegerilor pentru conducerea PDL Târgovişte, în urma cărora fostul prefect al judeţului Iancu Caracota a fost ales preşedinte al organizaţiei municipale, la finalul unei şedinţe cu scandal şi bătaie, în urma căreia Poliţia Dâmboviţa a întocmit două dosare penale şi a dat mai multe amenzi contravenţionale.

Popescu reclama şi că, în cinci luni, PDL Dâmboviţa a avut cinci conduceri interimare şi acuză actuala conducere interimară că „îşi bate joc de membrii oneşti ai partidului”.

Joi seară, organizaţia municipală PDL Târgovişte a organizat conferinţa de alegeri în cadrul căreia fostul prefect de Dâmboviţa Iancu Caracota a fost ales preşedinte al filialei municipale a PDL. La şedinţă a ieşit scandal, fiind nevoie de intervenţia poliţiştilor şi a jandarmilor, Poliţia deschizând două dosare penale pentru lovire şi dând mai multe amenzi contravenţionale pentru deranjarea ordinii şi liniştii publice.

Într-un comunicat dat publicităţii ulterior, conducerea PDL Târgovişte îşi cere scuze public delegaţilor care au participat la această conferinţă de alegeri şi care au fost „agresaţi, înjuraţi, scuipaţi şi umiliţi”.

Actuala conducere a PDL Dâmboviţa susţinea că în spatele incidentelor de joi seară s-ar afla fostul preşedinte al PDL Dâmboviţa, deputatul Florin Popescu, şi fostul primar al municipiului Târgovişte, Gabriel Boriga, suspendat din partid.

Conducerea PDL Dâmboviţa preciza că, dincolo de incidentele de la conferinţa de alegeri, şedinţa a fost ţinută „în mod statutar”.