Conducerea PNL: Declaraţiile lui Radu Câmpeanu sunt INACCEPTABILE

Purtătorul de cuvânt al PNL, Mihai Voicu, a declarat, luni, că în Biroul Politic Central s-a discutat despre declaraţiile lui Radu Câmpeanu referitoare la preşedintele Crin Antonescu, conducerea considerând că aceste afirmaţii sunt "inacceptabile".

RomaniaTV.net
18 iun. 2012, 13:43
Conducerea PNL: Declaraţiile lui Radu Câmpeanu sunt INACCEPTABILE

Întrebat dacă în cadrul şedinţei conducerii PNL s-a deschis subiectul afirmaţiilor lui Radu Câmpeanu, Mihai Voicu a răspuns: „Da, s-a discutat şi chiar dacă domnul Câmpeanu a nuanţat, a retractat, întreg Biroul Politic a considerat că acea declaraţie de acum câteva zile este inacceptabilă, mai ales pentru un om cu vechimea în partid a domnului Radu Câmpeanu”.

Voicu a mai afirmat că, indiferent de motivaţiile lui Radu Câmpeanu, poziţia PNL este în continuare una foarte clară privind susţinerea lui Crin Antonescu pentru candidatura la preşedinţia României.

„Privind nu numai din punct de vedere al popularităţii, dar şi al cotei de încredere în sondajele de opinie, al prestanţei politice a domnului Antonescu, dar şi din punct de vedere formal, politic, şi anume desemnarea de către cele trei congrese ale celor trei partide componente ale USL şi de o adunare reunită viitorul preşedinte al României va fi, fără îndoială, Crin Antonescu din partea USL şi numai în PNL, dar şi în celelalte două partide partenere din USL există această hotărâre şi nu se va face niciun pas înapoi”, a menţionat Mihai Voicu.

Despre un posibil „vot de încredere” dat în conducerea PNL, Mihai Voicu a arătat că acest vot nu putea fi dat , pentru că nu poate veni Biroul Politic să dea un nou vot peste Congresul partidului. „Este vorba doar de o discuţie politică. Ea s-a depăşit”, a adăugat Voicu, adăugând că nu s-a pus problema de sancţionări.

Radu Câmpeanu a declarat, săptămâna trecută, într-un interviu acordat ziare.com, că în PNL candidatura lui Crin Antonescu la prezidenţiale nu este hotărâtă şi că poporul român nu îl va vota pe preşedintele PNL, pentru că nu are „prestanţa şi echilibrul necesar”.

„Candidatura lui Crin Antonescu la prezidenţiale nu este stabilită încă, nu e hotărâtă. Lucrurile acestea vor fi discutate. Nu ştiu dacă poporul român îl va vota pe Crin Antonescu. Nu cred că poporul român îl va vota pe Crin Antonescu. Mai ales după experienţa cu Băsescu, nu vor vota un om care nu are prestanţa şi echilibrul necesar. Acestea sunt aduse de o anumită vârstă. Nu poţi deveni preşedinte al unei ţări dacă nu ai împlinit 55 de ani”, a declarat Câmpeanu, potrivit ziare.com.

În replică, Crin Antonescu a declarat, vineri, la Antena 3, că declaraţiile făcute de Radu Câmpeanu nu îi fac rău, dar îi produc „un anumit dezgust”.

„Rău? Rău nu-mi face, poate să-mi producă un anumit dezgust, ca să fiu foarte sincer. Acuma, Radu Câmpeanu are 90 de ani, a uitat că a fost şi un congres al PSD, nu numai al PNL, este dreptul domniei sale, dar eu am de spus următorul lucru: pentru că eu tac de foarte multă vreme şi voi fi nevoit să tac din ce în ce mai mult, să vedeţi când voi fi preşedinte cât de mult va trebui să tac. Domn’e, de exemplu Radu Câmpeanu în 1992 era să scoată din istorie acest partid, au trecut vremurile, ne-am revenit, Radu Câmpeanu a fost aşezat la un loc de onoare şi acolo va rămâne, dar domnul Radu Câmpeanu şi alţi câţiva domni care îl pun să dea interviurile astea ar trebui să ştie un lucru…”, a declarat Antonescu, la Antena3.