Conducerea Spitalului Judeţean Tulcea, despre cazul bărbatui căzut în UPU: Cele două îngrijitoare nu au avut o atitudine umană

Publicat: Miercuri, 18 Octombrie 2017 19:54 // Actualizat: Miercuri, 18 Octombrie 2017 19:54 // Sursa: romaniatv.net

Conducerea Spitalului Judeţean Tulcea a analizat cazul unui bărbat căzut în Unitatea de Primire Urgenţe, după ce pe o reţea de socializare a apărut săptămâna trecută un filmuleţ care-l arată pe acesta întins pe jos, în UPU, fără a fi băgat în seamă de personalul unităţii medicale, deşi în apropierea lui se aflau două îngrijitoare, reprezentanţii spitalului spunând că acestea nu au avut “o atitudine umană, etică şi în niciun caz una medicală”, urmând să fie constituită o comisie de disciplină care va continua cercetarea cazului.

O comisie a analizat acest incident, studiind înregistrările video de pe camerele de supraveghere din Unitatea de Primire Urgenţe, dar audiindu-i şi pe medicul şef de la Unitatea de Primire Urgenţe, pe asistenta medicală aflată în tură în momentul respectiv, dar şi pe bărbatul care apare în înregistrare în timp ce încearcă să-l ajute pe cel căzut.

Astfel, reprezentanţii unităţii medicale au stabilit că bărbatul respectiv a fost adus cu ambulanţa la spital, pe data de 12 octombrie, la ora 16.18. El se dă jos de pe targă, iese afară, fumează, merge la toaletă, se întoarce de acolo şi se aşază pe un scaun în sala de aşteptare. Apoi, bărbatul prezintă vărsături, este ajutat în acel moment de un brancardier care îi ţine un recipient, după care acesta din urmă iese din sala de aşteptare pentur a goli recipientul. Pacientul se ridică, iar apoi se prăbuşeşte pe jos, iar două îngrijitoare se află în apropierea sa şi şterg cu mopul în jurul bărbatului. Ulterior, brancadierul revine şi îl ridică pe bărbat împreună cu asistentul de pe ambulanţă, iar apoi îi este adusă o targă pe care refuză să se aşeze, ridicându-se şi ieşind afară să fumeze, el plecând din spital pe picioarele lui, fără aviz medical şi fiind agresiv la adresa cadrelor medicale.

Citeşte şi: Bătrân de 87 de ani, ieşit în comă de la UPU şi plimbat timp de TREI ORE între secţiile spitalului VIDEO

"Cele două îngrijitoare de curăţenie aflate în preajma pacientului nu au avut o atitudine umană, etică şi în nici un caz una medicală. Predarea pacientului de către asistentul medical de pe ambulanţă a fost deficitară. Asistentul medical de pe ambulanţă – care nu predase încă pacientul în mod formal Unităţii de Primire a Urgenţelor – nu a intervenit în niciun fel când a văzut pacientul căzut", se arată în comunicat.

Sursa citată menţionează că la ora respectivă asistentul medical din triaj însoţea un alt bolnav, care fusese diagnosticat cu insuficienţă respiratorie, iar pe tura respectivă a existat un singur medic de gardă.

Reprezentanţii spitalului au mai precizat că în ultimele 10 luni pacientul a fost internat în Secţia de Psihiatrie a unităţii medicale de 34 de ori, el aflându-se sub supraveghere medicală de marţi seară când s-a prezentat din nou la spital.

De asemenea, o comisie de disciplină urmează să se întrunească la nivelul spitalului şi să continue cercetarea acestui caz, cu acel prilej urmând să fie audiat întreg personalul din tura în care s-a produs acest incident.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8698
RON
30 Sep
noapte 12 °
zi 18 °
Ultimele joburi adaugate
24 H