Conducerile PSD şi PNL se reunesc pentru a definitiva lista comună la alegerile europarlamentare. Marile surprize pentru alegerile din acest an

Liderii PSD si PNL se reunesc în ședintele decisive separate pentru a stabili clar listele de la alegeri. Este insa un adevarat scandal, iar lideri importanti amenință cu demisia pentru că nu ar fi pe locuri eligibile sau riscă să nu vor mai prindă un nou mandat. Este cazul președintelui Consiliului Judetean Timiș. In tot acest timp, sunt modificari importante și în ceea ce priveste lista pentru Parlamentul European.

21 mart. 2024, 11:17
Conducerile PSD şi PNL se reunesc pentru a definitiva lista comună la alegerile europarlamentare. Marile surprize pentru alegerile din acest an

Conducerile PSD şi PNL se reunesc, joi, pentru a definitiva lista comună la alegerile europarlamentare şi candidaţii la sectoarele Capitalei, după ce în urmă cu o zi au anunţat candidatul la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu, managerul Spitatului Universitar.

Liberalii se reunesc de la ora 15.00 în Biroul Politic Naţional, în timp ce social-democraţii au Consiliul Politic Naţional, de la aceeaşi oră, la Palatul Parlamentului.

Deocamdată, un lucru este clar. Lista PSD-PNL pentru alegerile europarlamentare va fi deschisă de o femeie independentă politic – Ramona Chiriac, fosta şefă a Reprezentanţei Comisiei Europene în România, care a şi renunţat deja la funcţie.

Celelalte 10 locuri considerate eligibile ar urma să fie ocupate alternativ de câte un reprezentant al celor două partide ale coaliţiei, locul al doilea revenind unui social-democrat.

Ambele partide au o listă cu posibili candidați, dar nimic nu este bătut în cuie. La PSD, potrivit unor surse politice, pe listă ar putea fi inclusă și Gabriela Firea, după ce a ratat candidatura pentru Primăria Capitalei. Aceasta ar dori un loc eligibil pe lista pentru Parlamentul European.

Conform variantelor vehiculate până acum, lista PSD îi include pe Mihai Tudose, Claudiu Manda, Vasile Dîncu, Victor Negrescu, Maria Grapini, Dragoş Benea, Simona Bucura-Oprescu, Titus Corlăţean.

Liberalii îi propun pe Rareş Bogdan, Dan Motreanu, Siegfried Mureşan, Adina Vălean, Alina Gorghiu, Daniel Buda, Vasile Blaga.

Tot în şedinţele de joi se aşteaptă o decizie finală privind candidaţii la sectoarele Capitalei, după stabilirea candidatului la Primăria Capitalei, în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu.

Citeşte şi: Traian Băsescu nu își susține finul la alegerile pentru Primăria Capitalei. Medicul Cătălin Cîrstoiu: ”Mi-a zis să nu fac asta! Nu l-am ascultat”

În urma deciziilor din coaliţie, prin care ambele partide vor susţine aceeaşi candidaţi la alegerile locale, PNL ar urma să aibă candidaţi la Primăria Sectorului 1 şi la Primăria Sectorului 6. În cazul Sectorului 1 este vehiculat numele liderului de filială, deputatul George Tuţă, iar la Sectorul 6 va candida din nou Ciprian Ciucu.

Citește și: EXCLUSIV Cristian Popescu Piedone: „Piedone nu se retrage, Piedone merge până la capăt. Ei se feresc de puşcărie, eu am fost la puşcărie”

PSD va da candidaţi la Sectorul 2 şi Sectorul 5. La Sectorul 5 este vehiculat numele prefectului Capitalei, Rareş Hopincă, iar la sectorul 2, deputatul Dan Cristian Popescu.

La sectoarele 3 şi 4 vor fi susţinuţi de către coaliţie acualii edili, Robert Negoiţă şi Daniel Băluţă.