Conexiunile la Internet, întrerupte în Coreea de Nord

Conexiunile la Internet păreau să fie întrerupte în Coreea de Nord, au anunţat experţi în infomatică luni, la câteva zile după un avertisment al lui Barack Obama cu represalii americane ca răspuns la un atac cibernetic asupra Sony Pictuers, atribuit Phenianului.

23 dec. 2014, 05:26
Conexiunile la Internet, întrerupte în Coreea de Nord

Conexiunile la Internet nu funcţionează între Coreea de Nord şi restul lumii de câteva ore, fapt ce sugerează un eventual atac, potrivit Dyn Research, o companie cu sediul în Statele Unite şi specializată în apărare cibernetică.

„În general, sunt detectate întreruperi de scurtă durată (din Coreea de Nord), dar niciodată probleme continue de conexiune. N-aş fi surprins ca ei să suporte la ora actuală un atac”, a explicat Doug Madory, însărcinat cu probleme de internet la Dyn Research.

Washingtonul acuză Phenianul că a lansat o vastă operaţiune de piratare a reţelei Sony Pictures, care a determinat compania să anuleze lansarea prevăzută pentru Crăciun a filmului „The Interview”, o parodie comică despre un complot fictiv al CIA de asasinare a liderului nord-coreean Kim Jong-un.

Preşedintele american Barack Obama a declarat că atacul cibernetic desfăşurat împotriva Sony Picture este un act de „vandalism cibernetic” şi nu un act de război, într-un interviu acordat duminică CNN.

La Departamentul de Stat, adjuncta purtătorului de cuvânt Marie Harf a spus că nu este în măsură să comenteze informaţiile privind problemele de conexiune la internet ale Coreii de Nord.

Administraţia Obama „examinează o serie de opţiuni” pentru a răspunde atacului cibernetic, a recunoscut Marie Harf.

„Printre răspunsuri, unele vor fi vizibile, altele nu”, a conchis ea.