Conferinţele PACTUL PENTRU MUNCĂ continuă şi în 2020. Vor fi organizate la Timişoara, Braşov şi Constanţa

Conferințele PACTUL PENTRU MUNCĂ, organizate de către Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin – CONAF, Federaţia Patronală Petrol şi Gaze – FPPG, în parteneriat strategic cu CONCORDIA, continuă şi în 2020. Dacă, anul trecut, dezbaterile au avut loc în București, Iași și Cluj-Napoca, anul acesta evenimentele vor avea loc în alte trei mari orașe, dar care sunt, în același timp, și mari centre universitare: Timișoara, Brașov și Constanța.
Romania TV
03 iun. 2020, 13:09
Conferinţele PACTUL PENTRU MUNCĂ continuă şi în 2020. Vor fi organizate la Timişoara, Braşov şi Constanţa

Timișoara, Brașov și Constanța sunt și capitalele județelor cu cel mai mare aport la produsul intern brut (PIB) al României. Potrivit statisticilor aferente anului 2018, județul Timiș a contribuit cu aproape 46 miliarde lei la PIB-ul României, Clujul – cu 45 miliarde lei, Constanța – cu 42 miliarde lei, Brașov – cu 32 miliarde lei, Iași – cu 30 miliarde lei, iar Bucureștiul (împreună cu județul Ilfov) – cu circa 23% din PIB-ul României.

Adaptarea la situația actuală a forței de muncă la nivel național și identificarea unor soluții viabile cu aplicabilitate imediată sunt prioritățile majore ale dezbaterilor PACTUL PENTRU MUNCĂ. La fel ca la București, Cluj Napoca și Iași, la dezbaterile din Timișoara, Brașov și Constanța, ce vor avea loc în perioada următoare, vor participa reprezentanți ai autorităților centrale și locale, renumiți specialiști în domeniu, antreprenori și manageri ai unor companii naționale și multinaționale.

Criza COVID-19, starea de urgență și de alertă, impunerea măsurilor de distanțare socială, de carantină și izolare au afectat și afectează în continuare un număr însemnat de companii și angajați în România, dar și la nivel mondial. Toate acestea au generat efecte devastatoare atât asupra economiilor dezvoltate, cât și a celor emergente. Relocarea activității la domiciliu, reducerea numărului de ore lucrate, pierderea locurilor de muncă influențează în aceeași măsură piața globală a muncii, precum și pe cea din România.

Aceleași restricții ne-au determinat să organizăm evenimentele, în premieră, sub forma unor emisiuni TV (online). Dezbaterile, până la normalizarea situației în țară, vor fi transmise live pe platformele online (Youtube) și pe rețelele de socializare (Facebook). În sălile de conferințe vor fi prezenți doar vorbitorii și reprezentanții mass-media (într-o zonă special amenajată, respectând condițiile impuse de legislația în vigoare), participanții putând interacționa cu speakerii prin intermediul platformelor online.

PACTUL PENTRU MUNCĂ reprezintă dovada de unitate antreprenorială a două mari entități patronale, Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin şi Federaţia Patronală Petrol şi Gaze, care-și unesc eforturile , în susținerea proiectelor economice naționale.

“Epidemia mondială de coronavirus ne-a schimbat obiceiurile și, cel mai probabil, normalitatea dinainte de pandemie va fi diferită de cea de după pandemie. Dar, această epidemie a avut și efecte benefice: ne-a arătat tuturor cât de importantă este digitalizarea și revoluția industrială 4.0. Multă lume se teme de această nouă eră digitală a tehnologiei industriale! Se teme că roboții vor lua locurile de muncă ale angajaților! Cel mai probabil, unele locuri de muncă, într-adevăr, vor dispărea, dar, obligatoriu, vor apărea altele, mai multe și mai bine plătite! Dar, pentru aceasta, este nevoie de o colaborare mult mai strânsă între companii și școală, între companii și autorități! Nu întâmplător am ales ca dezbaterile PACTULUI PENTRU MUNCĂ să se desfășoare în centre universitare puternice! Sigur, nu vor avea mai multe locuri de muncă și mai bine plătite doar cei ce termină o facultate! Un strungar va câștiga mai mult dacă “va lucra” pe mai multe mașini! De fapt, dacă va supraveghea mai multe mașini unelte cu comandă numerică și va interveni doar când și dacă va fi cazul! La fel, un electrician, doar utilizând tableta, va ști exact unde trebuie să intervină! Operatorii la instalaţii de foraj şi sonde de extracţie a ţiţeiului și gazelor naturale sunt printre cei mai avansați în acest domeniu! PACTUL PENTRU MUNCĂ își dorește să găsească soluții pentru ca sistemul de învățământ să se coreleze cu necesitățile de pe piața muncii, soluții pentru creșterea calității vieții astfel încât să stagneze migrarea forței de muncă, ba, mai mult, astfel încât românii să se reîntoarcă acasă, dar și pentru creșterea natalității, soluții pentru o legislație predictibilă și favorabilă noilor investiții și, în consecință, pentru crearea de noi locuri de muncă, în final, soluții pentru o economie stabilă și dezvoltată și un nivel de trai cât mai ridicat! Acum, când criza din sănătate se transformă în criză economică, un astfel de PACT este cu atât mai necesar! Guvernanții au venit cu propuneri pentru relansarea economică. Vor participa și la dezbaterile noastre și vom căuta cele mai bune soluții. Sigur, ceea ce ne propunem nu este ușor, dar ÎMPREUNĂ RECONSTRUIM ROMÂNIA!”, a declarat Cristina Chiriac, președintele CONAF.

”Pandemia ne-a obligat să ne regândim planurile, să ne pregătim pentru un viitor pe care ni-l imaginam ușor diferit și a accelerat o serie de trenduri pre-existente, cum ar fi digitalizarea, automatizarea sau flexibilizarea proceselor. Acestea se adaugă provocărilor generale ale pieței de muncă din România, provocări care țin de lipsa personalui calificat și, în cadrul industriei pe care o reprezint, de îmbătrânirea forței de muncă. Toate aceste aspecte trebuie reflectate pe piața muncii și credem că Pactul pentru Muncă este un punct de plecare. PACTUL PENTRU MUNCĂ va trebui să fie un integrator de politici, de la educație și sănătate, la schimbări climatice, taxare și investiții, astfel încât, în final, ÎMPREUNĂ SĂ RECONSTRUIM ROMÂNIA!”, a declarat, la rândul său, Frank Neel, președintele FPPG.

La finalul celor doi ani de dezbateri, organizate în București, Iași, Cluj-Napoca, Timișoara, Brașov și Constanța, concluziile și soluțiile identificate în cadrul discuțiilor se vor concretiza într-un acord – Memorandum of Understanding – agreat de participanții la conferințe. Documentul va fi înaintat Guvernului României și va include principalele soluții identificate de mediul antreprenorial pentru o piață a muncii flexibilă, eficientă și competitivă, cu efecte benefice asupra întregii economii, dar și asupra nivelului de trai al românilor.

Companiile şi micii înterprinzatori pot participa online la conferința organizată la Timișoara, Sala Vieneză, în data de 9 iunie 2020, începând cu ora 10:00.

Pe agenda evenimentului se află reprezentanți ai guvernului, ai autorităților centrale și locale, renumiți specialiști în domeniu, antreprenori și manageri ai unor companii naționale și multinaționale. Aceasta va fi publicată pe site-ul www.conaf.ro.

Moderatorul acestei conferințe este Adrian Măniuțiu, fondatorul EM360.

DailyBusiness
Alegeri prezidențiale: Elena lasconi versus Călin Georgescu. Cum arată buletinul de vot care va decide viitorul președinte al României
Spynews
Ce îi reproșează Ana Ionescu soțului ei, Tudor de la Fly Project. Care e secretul unei căsnicii de succes
Bzi.ro
Ultima dorință a lui Helmut Duckadam: Trebuia să se îndeplinească în noaptea de Revelion 2024!
Fanatik.ro
Animalul din România care se poate deplasa chiar și cu 300 km/h. Vânează păsări mici și s-a stabilit la munte
Capital.ro
Decizie pentru Călin Georgescu. Anunț pentru toți românii care l-au votat
Playtech.ro
Primele imagini de la priveghiul lui Helmut Duckadam. Mama celebrului sportiv, distrusă de durere
DailyBusiness
Românii care primesc bani de la stat. Trebuie să depuneți cererile până la sfârșitul lunii decembrie
Adevarul
Cristian Tudor Popescu, semnal de alarmă despre pericolele de pe TikTok: „Ruperile de oase sunt așteptate după 8 decembrie”
wowbiz.ro
Ultima dorință a lui Helmut Duckadam! Ce se va întâmpla cu trupul său neînsuflețit?!
Spynews
Cu cât se vinde un pahar de ciocolată caldă Dubai, la Târgul de Crăciun din Piața Constituției! Noua fiță îi costă scump pe doritori
Spynews
Andreea Bălan a fost cerută în căsătorie de Victor Cornea! Modul inedit în care iubitul artistei a făcut pasul cel mare | VIDEO
Evz.ro
Diana Șoșoacă, atac devastator. Cine a tras sforile la alegeri
Ego.ro
Cum arătau Alexandra și Helmut Duckadam în ziua nunții. Imagii rare cu cei doi
Prosport.ro
Reacția incredibilă a lui Gigi Becali despre moartea lui Helmut Duckadam
kanald.ro
O actriță a fost luată de un val puternic în timp ce făcea yoga. Tânăra de doar 24 de ani a murit sub privirile iubitului ei
Cancan.ro
Ce a apărut pe Wikipedia după ce religia lui Călin Georgescu a fost dezbătută la greu. S-a pus piciorul în prag și
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Călin Georgescu, anunț despre Uniunea Europeană și NATO: Este suficient
StirileBZI
Când se dau pensiile în luna decembrie: Anunțul făcut de Poșta Română
Prosport.ro
FOTO. Vedeta de la Insula Iubirii arată fabulos, iar milionarul cu 23 de ani mai în vârstă ca ea o răsfață!
stirilekanald.ro
De ce s-a împușcat în cap polițistul Ionuț Cobzaru. Problemele care l-au împins la gestul extrem
substantial.ro
CEDO condamnă România pentru lipsa de sancțiuni împotriva violenței online
MediaFlux
Șeful TIKTOK a spus ADEVĂRUL despre CĂLIN GEORGESCU. CONTUL care a fost INTERZIS
Shtiu.ro
Actori din 'Singur acasă' care au murit de când filmul a fost lansat
Puterea.ro
Ingredientul adăugat în cafea care face bine inimii