Conferinţă „comună” PNL-PDL, sub sigla PDL

PDL şi PNL au organizat o conferinţă de presă comună la Bucureşti al cărei decor arată încă o dată ce debandadă înveleşte mişcarea celor două partide "întru fuziune".

RomaniaTV.net
05 iun. 2014, 18:57
Conferinţă „comună” PNL-PDL, sub sigla PDL

Eugen Nicolăescu (PNL) şi Mihai Atănăsoaei (PDL) au apărut în faţa presei braţ la braţ sub…sigla PDL! Deşi fusese anunţată o “conferinţă de presă comună”, din imagini a reieşit că e, de fapt, o reuniune la poalele trandafirului portocaliu pedelist. Gafă minoră, ar zice liberalii, dar care spune multe despre nesincronizarea dintre cele două falange ale dreptei politice.

În mod normal, dacă era “comună”, reuniunea trebuia să aibă în fundal fie ambele sigle ale celor două partide, fie niciuna. Asta dacă nu a fost un mic compromis pe care PNL l-a făcut PDL înainte ca acesta din urmă să dispară definitiv în istoria şi în numele PNL.

Ieşirea lui Crin Antonescu din scenă şi intrarea în peisajul de prim-plan a lui Klaus Iohannis nu a limpezit apele, dimpotrivă. Există multe incompatibilităţi între cele două partide care poartă numele “liberal”, de la raportarea în faţa legii până la cedarea supremaţiei, cine în faţa cui, potrivit paginadepolitica.ro.

În timp ce Vasile Blaga şi Klaus Iohannis se grăbesc să-şi consolideze interesele personale (primul – candidat la funcţia de premier, al doilea – la preşedinţie), în jurul lor apar mici surse de conflict sau întâmplări care demonstrează improvizaţia care însoţeşte această nouă veche construcţie politică. Deunăzi, Puiu Haşoti, liberal apărător în stradă al corupţiei la Năvodari, a plesnit-o peste vorbă pe democrat-liberala Monica Macovei, anticoruptă convinsă.