Conferinţa privind schimbările climatice: Franţa restabileşte CONTROALELE la frontieră

Franţa restabileşte, începând de vineri, controalele la frontierele sale, timp de o lună - din 13 noiembrie până în 13 decembrie 2015, în cadrul Conferinţei de la Paris privind clima.

13 nov. 2015, 19:38
Conferinţa privind schimbările climatice: Franţa restabileşte CONTROALELE la frontieră

Potrivit noi măsuri decise de autorităţile franceze, aproximativ 30.000 de poliţişti au fost mobilizaţi pentru a securiza intrările pe teritoriul Franţei.

Concret, controalele se vor desfăşura la 285 de „puncte de trecere transfrontaliere” (căi de acces rutiere şi fluviale, aeroporturi şi trenuri) câte are Franţa la ora actuală, informează 7sur7.be.

Poliţiştii francezi vor face atât controale mobile, cât şi aleatorii. Mai precis, va exista supraveghere în doi timpi de „înaltă intensitate”, între 25 şi 29 noiembrie, apoi în intervalul 8-12 decembrie.

Citeşte şi ALERTĂ cu BOMBĂ la Paris. O gară a fost evacuată

În perioada 13-19 noiembrie, poliţiştii vor face controale mobile şi aleatorii, a declarat ministrul de Interne, Bernard Cazeneuve. Aceste controale vor fi amplificate „cu zece zile înainte de manifestaţiile din 29 noiembrie şi 12 decembrie”, iar cu patru zile înaintea manifestaţiilor, for fi „şi mai sistematice”.

Guvernul francez va trebui să facă faţă la cel puţin două provocări de securtitate majore, în contextul ameninţărilor teroriste: protecţie asigurată celor 195 de delegaţii oficiale şi menţinerea ordinii publice în timpul manifestaţiilor din perioada Conferinţei de la Paris privind schimbările climatice.