Confesiunile lui Victor Rebengiuc! Care a fost episodul dramatic din viața marelui actor

Victor Rebengiuc împlinește astăzi 90 de ani. Unul dintre cei mai cunoscuți și îndrăgiți actori ai României a vorbit în urmă cu câțiva ani despre anii grei din copilărie, atunci când și-a pierdut tatăl.

10 feb. 2023, 11:03
Confesiunile lui Victor Rebengiuc! Care a fost episodul dramatic din viața marelui actor

Victor Rebengiuc a povestit în urmă cu patru ani că a avut o copilărie grea și că a fost crescut de bunicii din partea mamei sale.

Celebrul actor s-a confruntat cu lipsa tatălui, care l-a părăsit atunci când avea numai doi ani. Neajunsurile l-au făcut să își dorească să evolueze și să se dezvolte din toate punctele de vedere.

Citiți și: Victor Rebengiuc nu trage cortina, va urca pe scenă „cât îl vor ţine puterile”

Victor Rebengiuc: „Am simțit întotdeauna lipsa unui tată!”

„Am crescut fără tată, care ne-a părăsit pe mine și pe fratele meu când eram foarte mici, eu cred că aveam 2 ani și el 1 an. Am fost crescut de bunici, din fericire, pentru că am avut niște bunici materni foarte buni. Cealaltă parte a familiei, familia din partea lui taică-meu, n-am cunoscut-o. Era de pe undeva de prin Moldova și n-am avut ocazia să-i cunosc. N-am știut că avem rude. Am aflat târziu, când eram actor deja, lumea mă cunoștea: Auzi, să știi că eu sunt unchiul tău! Să fii sănătos, i-am spus, târziu mi-atragi atenția asupra acestui lucru. Am simțit întotdeauna lipsa unui tată. E altceva când ai un tată, mi-nchipui, când ai cum să te sfătuiești cu el în legătură cu fel de fel de lucruri care ți se întâmplă copil fiind. Evident că m-a marcat”, a povestit Victor Rebengiuc la Digi 24.

De asemenea, actorul a povestit despre momentul în care mama sa și-a refăcut viața alături de alt bărbat, în perioada când era la liceu. Victor Rebengiuc spune că nu a avut niciodată o relație apropiată cu tatăl său vitreg.

„Dar eu n-am simțit apropiere, n-am putut să mă apropii de el așa cum mi-aș fi dorit: să ai un tată, să-l iubești, să te mângâie… Și el era destul de rezervat cu noi, eram deja destul de mari, nu mai eram copii de un an, doi, trei și a fost o relație oarecum oficială, nu era o relație familială între noi. A murit și el, din păcate, săracul, s-a îmbolnăvit de tuberculoză și a murit. Ăsta a fost ‘norocul’ maică-mii, n-a izbutit și ea să aibă o familie, să aibă un soț”, spunea actorul.

A avut o copilărie foarte grea, iar de multe ori familia lui nu avea ce pune pe masă, carnea fiind o raritate în meniul lor.

Victor Rebengiuc: „Am avut o viață foarte modestă”

Am fost oameni săraci, foarte săraci familia mea. Exista un singur salariu, al maică-mii, care ne ținea în viață. În copilărie am mâncat rareori carne. Fasole, cartofi, varză, ăsta era meniul nostru obișnuit. De sărbători mai prindeam câte o bucată de carne. Trăind aici, în București. Eu sunt născut și crescut și încă în viață în București. Mama nu ne-a părăsit, tata ne-a părăsit. Și el s-a prăpădit, a murit în război, în 1942, la Stalingrad. Se pare că de la tata, pe care-l chema Gheorghe, moştenesc talentul. Pe mine mă cheamă Victor-George, al doilea nume fiind dat după cel al lui tata”, povestea Victor  Rebengiuc în anul 2019.

Victor Rebengiuc a avut o activitate de 67 de ani în teatru și film, jucând sute de roluri. Printre numeroase distincții primite în cariera se numără Ordinul Național „Steaua României” în grad de cavaler și decorația „Nihil Sine Deo” din partea regelui Mihai I.

Citiți și: Victor Rebengiuc, primele declaraţii după ce şi-a anunţat retragerea: „Asta nu înseamnă că gata, nu mă voi mai urca pe scenă”