Confesiunile unei sclave sexuale: Faptul că am stat într-un sicriu a fost cel mai bun lucru

Katie Beers, care are acum 30 de ani, a fost ţinută în captivitate şi transformată în sclavă sexuală când nici nu împlinise 10 ani.        

16 ian. 2013, 19:59

Katie Beers a fost răpită, ţinută captivă 17 zile într-un beci, legată în lanţuri şi pusă să stea într-o cutie ca un sicriu. Cazul ei a fost intens mediatizat în vremea respectivă, după ce bărbatul care o răpise şi o transformase în sclavă sexuală a fost prins şi şi-a recunoscut faptele.

Acum, când are 30 de ani, Katie este autoarea unei cărţi în care, împreună cu Carolyn Gusoff, jurnalista de televiziune la WCBS care a acoperit evenimentele de atunci, îşi povesteşte viaţa. Cartea se numeşte „Buried Memories: Katie Beers’ Story” şi are un final fericit, ca şi cel din viaţa ei reală. Dar până a ajuns acolo, Katie a îndurat multe.

De mică, mama ei a neglijat-o, lăsând-o în grija bunicii al cărui soţ, Sal Inghilleri, o abuza sistematic, de la o vârstă fragedă. Locuia cu ei şi cu mama sa într-o gospodărie rurală din Pennsylvania.

Înainte de a împlini 10 ani, Katie a fost răpită de John Esposito, o cunoştinţă a familiei, care a dus-o acasă la el, în Long Island, unde a ţinut-o captivă 17 zile într-o pivniţă din beton săpată la  adâncime, sub casa lui Esposito.

Katie povesteşte că îi era frică să doarmă noaptea, pentru ca Esposito să nu vină să o molesteze în somn. Ea mai credea că el o fotografiază când doarme şi se gândea că aceste fotografii ar putea să încapă pe mâna poliţiei într-o bună zi, iar ea să fie astfel descoperită. Răpitorul îi pusese la dispoziţie, în pivniţă, un televizor. Dar cu toate că o văzuse pe Carolyn Gusoff la televizor investigând un caz de răpire, Katie nu şi-a dat seama atunci că tocmai ea era cea căutată de jurnalistă.

După ce Esposito a fost prins şi arestat, Katie a fost plasată de către serviciile sociale într-o familie, iar aceasta a adoptat-o. Familia respectivă, care mai avea doi copii, a învăţat-o, cu adevărat, ce este viaţa. Părinţii ei adoptivi i-au impus reguli de educaţie şi de viaţă, iar Katie a reuşit să scape treptat de coşmarul copilăriei ei. Inghilleri a fost condamnat la 12 ani de închisoare, dar a murit în detenţie, în 2009, iar Esposito ispăşeşte însă o pedeapsă de 15 ani de închisoare, el fiind acuzat numai de răpirea fetei, şi nu de viol, scrie Daily Mail.

Acum, Katie e o femeie de 30 de ani, licenţiată în management financiar, este căsătorită şi mamă a doi copii. Într-un interviu acordat recent agenţiei Associated Press, Katie a afirmat că răpirea ei şi încarcerea în pivniţa de beton, în acel loc rece şi îgust ca un sicriu, precum şi tot ceea ce s-a întâmplat după aceea i-au salvat viaţa.

„A fost cel mai bun lucru care mi s-ar fi putut întâmpla. Altfel nu aş fi putut scăpa niciodată de acea viaţă de abuzuri pe care o trăiam (…) Nu sunt supărată pe trecut, pentru că acesta este ceea ce m-a făcut să fiu aşa astăzi”, spune Katie.