CONFLICT ARMAT în Crimeea. O bază militară ucraineană, ATACATĂ de RUŞI. Un SOLDAT a fost UCIS

Trupele ruse au atacat o bază militară ucraineană din Crimeea, iar un soldat ucrainean a fost ucis. Kievul a declarat că, din acest moment, conflictul cu Rusia intră într-o fază militară, calificând tirurile asupra unor militari ucraineni drept "o crimă de război". 
Romania TV
18 mart. 2014, 15:54
CONFLICT ARMAT în Crimeea. O bază militară ucraineană, ATACATĂ de RUŞI. Un SOLDAT a fost UCIS

Toate trupele ucrainene de la baza militară din Simferopol au fost arestate, transmite site-ul Ukrainska Pravda, citat de BBC News.

Un soldat ucrainean a fost împuşcat mortal în atacul armat asupra Centrului de Topografie militară şi Navigaţie din capitala Crimeei, a declarat marţi comandantul Marinei ucrainene, Serghii Gaiduk.

„Le-au fost confiscate cărţile de identitate şi armele. Soldaţii au fost scoşi afară, aliniaţi şi li s-au luat armele”, a declarat purtătorul de cuvânt al ministrului Apărării, Vladislav Selezniov.

Soldatul ucrainean era ofiţer de serviciu la baza militară din Simferopol când a fost atacat de soldaţi în uniforme fără însemne, dar se ştie că erau soldaţi ruşi, a declarat purtătorul de cuvânt al ministrul Apărării, Vladislav Selezniov, pentru publicaţia Ukrainskaya Pravda, potrivit bbc.co.uk. Iniţial, se spusese că soldatul fusese rănit cu un cuţit, în zona gâtului, de către soldaţii care intraseră cu forţa în bază, cerându-le militarilor să se predea şi să predea armele lor. Reporterul BBC spune că a auzit focuri de armă automată provenind de la centrul militar ucrainean.

Unul dintre corepondenţii BBC a relatat că un tânăr student care locuieşte în apropierea centrului militar unde a avut loc incidentul armat i-a povestit că a văzut două vehicule fără numere de înmatriculare, din care au coborât oameni înarmaţi cu care a vorbit înainte ca aceştia să intre în bază, de unde, ulterior, a auzit focuri de armă automată.

Ministrul ucrainean al Apărării a declarat marţi că unul dintre soldaţii săi a fost ucis, iar altul rănit, în timp ce presa rusă spunea că nu erau soldaţi ruşi cei care i-au atacat pe soldaţii ucraineni din centrul militar, ci erau „forţe pro-ruse”. Pe site-ul oficial al Ministerului Apărării ucrainean a apărut informaţia despre soldatul ucis la Simferopol, prenumele lui fiind Kakurin, precum şi informaţia despre un alt ofiţer care fusese rănit la gât şi la mână. De asemenea, pe site-ul ministerului mai scria că un alt soldat fusese bătut cu bare de fier peste cap şi picioare.

CRIMĂ de RĂZBOI

Pe Twitter, Maksym Olîinik, un cetăţean din Kiev, scrie: „Astăzi, unul dintre soldaţii noştri din Simferopol, în Crimeea, a fost ucis de nişte „forţe necunoscute”, care, de fapt, sunt din Armata rusă. Nu vreau să înceapă războiul în ţara noastră, nu vreau ca oamenii noştri să fie ucişi, dar se pare că, din păcate, am ajuns unu la unu cu Rusia şi că va trebui să luptăm singuri„…

Premierul Ucrainei, Arseni Iaţeniuk, a calificat atacul drept o „crimă de război” şi i-a cerut ministrului Apărării să cheme la o întâlnire pe toţi omologii săi din Marea Britanie, Franţa şi Rusia, semnatare ale unui tratat din 1994 care garantează securitatea graniţelor Ucrainei, „pentru a preveni o escaladare a conflictului”.

Președintele rus Vladimir Putin a semnat marți un acord pentru alipirea Crimeei la Rusia, acord care a intrat imediat în vigoare. Semnarea acordului a avut loc după un discurs pe care președintele rus l-a rostit în fața camerelor reunite ale parlamentului, discurs în care a subliniat că peninsula Crimeea a fost și rămâne în inima rușilor „parte integrantă a Rusiei”, dând asigurări în același timp că Moscova nu dorește o scindare a Ucrainei.

Ucraina nu va recunoaște niciodată anexarea Crimeii la Federația Rusă, a declarat marți purtătorul de cuvânt al diplomației de la Kiev, Evgheni Perebiinis, citat de Interfax.

Crimeea este de astăzi parte a Rusiei. Anunţul a fost făcut de preşedintele rus Vladimir Putin, în faţa camerelor reunite ale Parlamentului. Aleşii ruşi au plâns şi l-au ovaţionat minute în şir pe liderul de la Kremlin. La câteva ore de la decizia istorică, mii de oameni au ieşit în centrul Moscovei pentru a sărbători.

Spynews
Mama Mădălinei Cojocari, fetița dispărută în Carolina de Nord, și-a recunoscut faptele! Femeia a pledat vinovată. Bunica ei a trecut la acuzații dure
Bzi.ro
Carmen Harra a spus adevărul despre împăcarea dintre Anamaria Prodan și Laurenţiu Reghecampf! „Amândoi s-au blocat!”
Fanatik.ro
Orașul din România unde se deschide o nouă fabrică. Zeci de locuri de muncă noi vor fi disponibile
Capital.ro
Interzis în toată România. Legea este în vigoare din 2008
Playtech.ro
Ruby, ţinută de INFARCT la TV! S-a văzut tot, dar nu i-a păsat. Telespectatorii s-au lipit de televizoare
DailyBusiness
Este vestea momentului pentru românii care au credite la bancă!
Adevarul
Vârsta de pensionare se va modifica la fiecare 3 ani. Cum pot ieși femeile mai devreme la pensie
Spynews
Tzancă Uraganu, înțepătură la adresa lui Bogdan de la Ploiești? „Pentru cele mai frumoase foste...”. Cum îi face manelistul „reclamă” colegului de breaslă
Spynews
Unde are loc priveghiul Ionelei și al lui George, doi dintre tinerii morți în accidentul din Vaslui! Decizia neașteptată pe care a luat-o familia: ”Au fost aduși...”
Evz.ro
Vestea anului pentru români. În sfârșit, o țară nu ne mai cere pașaportul
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată impecabil la 66 de ani
wowbiz.ro
Mama tinerei moarte în accidentul de la Codăești a cedat! Aștepta să își vadă fiica în rochie de mireasă, dar Ionela s-a întors acasă în sicriu
Cancan.ro
S-au luat la bătaie în ultimul hal, în Parlamentul României. VIDEO EXCLUSIV
Playsport.ro
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
kanald.ro
Meteorologii Accuweather anunță ploi în majoritatea regiunilor însoțite de intensificări ale vântului și descărcări electrice: Prognoza meteo pentru ziua de miercuri, 22 mai 2024
Capital.ro
DECIZIE pentru toți românii care au BULETIN. A fost semnat decretul prezidențial
StirileBZI
Se anunță tarife mai mici vara aceasta la biletele de avion! Despre ce destinații este vorba
Prosport.ro
FOTO. I-a luat actriței din filmele pentru adulți un inel de logodnă de 1.000.000 de dolari și la câteva zile s-a despărțit de ea!
stirilekanald.ro
Breaking news despre Florin Piersic!
substantial.ro
„Tragedie pe două roți în Vaslui: Tânăra Ionela, aflată la pragul căsătoriei, și-a anunțat destinul în ultimul ei mesaj online – ‘Viața este o călătorie frumoas
MediaFlux
DOCUMENTUL pentru RECALCULAREA PENSIEI! Trebuie COMPLETAT OBLIGATORIU
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'