Conflict intern în Clanul Corduneanu! Acuzaţii grave la adresa soţiei lui Petronel: s-a ajuns la plângere penală!

Alina Filip, soția lui Petronel Corduneanu, este acuzată că ar încerca să păcălească o bătrână și să îi ia apartamentul. Este vorba despre Profira Sandu (76 de ani), din satul Cucuteni, comuna Lețcani, județul Iași.

30 mart. 2022, 16:33
Conflict intern în Clanul Corduneanu! Acuzaţii grave la adresa soţiei lui Petronel: s-a ajuns la plângere penală!
Conflict intern în Clanul Corduneanu

Conflict intern în Clanul Corduneanu! Profira Sandu (76 de ani), din satul Cucuteni, comuna Lețcani, județul Iași, a formulat o plângere penală pe numele Alinei Filip, soţia lui Petronel Corduneanu, pentru comiterea unor presupuse infracțiuni de amenințare, hărțuire, uzurparea de calități oficiale, înșelăciune și instigare la abuz în serviciu.

Conflict intern în Clanul Corduneanu! Acuzaţii grave la adresa soţiei lui Petronel: s-a ajuns la plângere penală!

În plângere se arată că bătrâna este proprietara unui apartament de pe Strada Petre Andrei, în Asociația de Proprietari „Exclusive Residence” din zona Copou. Profira Sandu susţine că Alina Filip, soția lui Petronel Corduneanu, ar încerca să o păcălească și să îi ia apartamentul, scrie BZI.

Bătaie între soţiile interlopilor Corduneanu. Diamantul Roz și Alina Filip și-au smuls părul din cap

„Precizez că în acest imobil locuiesc efectiv, cu acordul meu, nepotul meu Cătălin Gheorghiță Sandu și concubina sa, cu titlu gratuit… (…). Totodată, arăt faptul că l-am împuternicit pe nepotul meu, Cătălin Gheorghiță Sandu, printr-un act autentic notarial, să se ocupe de acest imobil, inclusiv în vederea vânzării acestuia. Știu faptul că, la un moment dat, a fost încheiat un antecontract de vânzare-cumpărare cu numitul Petronel Corduneanu, având ca obiect acest imobil, în niște condiții de presiune. Totuși, nu s-a ajuns la finalizarea tranzacției din diverse motive care fac obiectul mai multor acțiuni (civile și penale) între părți”, a scri femeia în plângerea penală.

Adrian Corduneanu, declaraţii la sediul IPJ Iaşi: „Alina Filip a fost amanta mea, este obsedată de mine”

În plângere se mai susţine că în 2017 bătrâna a fost dată în judecată de Alina Filip, care a solicitat instanței pronunțarea unei hotărâri care să țină loc de act autentic în privința imobilului în cauză. „De-a lungul timpului, Alina Elena Filip a întreprins mai multe activități și acțiuni ilegale în legătură cu persoana mea și cu apartamentul pe care îl am în proprietate, toate activitățile sale ilegale crescând ca ritmicitate și agresivitate în ultima perioadă. Astfel, începând mai ales cu luna decembrie 2021, Alina Filip a demarat o intensă activitate de hărțuire, amenințare și șantaj pentru a încerca să obțină, în mod nelegal, să-mi ia proprietatea, în ciuda tuturor dispozițiilor legale aplicabile și a deciziilor instanțelor de judecată”, se mai arată în plângerea Profirei Sandu.

Alina Filip neagă topate acuzaţiile şi susține că, de fapt, ea și Petronel Corduneanu ar fi plătit 65.000 de euro pentru apartamentul respectiv. „În urmă cu câțiva ani am dat 65.000 de euro pentru acel apartament. Am acte care dovedesc acest lucru. În spatele acestei plângeri stă, de fapt, altceva. Profira Sandu este bunica numitului Cătălin Gheorghiță Sandu. Acesta din urmă este mâna dreaptă a lui Adrian Corduneanu, fratele lui Petronel Corduneanu. Adrian Corduneanu are de ceva timp o problemă cu mine și cu fratele său, Petronel”, a declarat Alina Filip.