Conflict MAJOR în PSD înaintea votului la prezidenţiale. La mijloc sunt peste 2,5 milioane de euro

Scandal în PSD, în plină campanie electorală. Social democraţii se acuză pe tema banilor pentru campania electorală.  Mihai Fifor este  acuzat de gruparea Stănescu-Ciolacu că nu a plătit facturile pentru campanie, transmite România TV.

01 nov. 2019, 18:53
Conflict MAJOR în PSD înaintea votului la prezidenţiale. La mijloc sunt peste 2,5 milioane de euro

Alegerile prezidențiale îi prind pe social democrați în plin scandal. Surse din PSD susțin că partidul a rămas fără bani deși primesc lunar, de la stat, 2,5 milioane de euro. În acest moment cel mai mare partid din România nu a achitat nici măcar facturile pentru campania eletorală.

Lideri cu greutate din partid dau vine pe Mihai Fifor, secretar general al PSD, și cel care, până recent, a fost și coordonatorul campaniei electorale. Acesta a fost și motivul pentru care greii partidului, între care Paul Stănescu, Marcel Ciolacu și Olguța Vasilescu, au cerut demiterea de urgență a lui Fifor. Președintele PSD a fost cel care s-a împotrivit unui astfel de vot la ultimul Comitet Executiv.

Cu toate acestea gruparea Stănescu-Ciolacu-Vasilescu a reușit să îl schimbe pe Fifor din funcția de șef al campaniei electorale și a fost înlocuit cu Olguța Vasilescu.

Citeşte şi: Câţi bani au cheltuit candidaţii la alegerile prezidenţiale. Iohannis conduce cu 10 milioane de lei. Pe ce loc e Dăncilă şi Diaconu

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a prezentat vineri, contribuţiile electorale ale candidaţilor la alegerile prezidenţiale, pe primul loc situându-se Klaus Iohannis, cu 10 milioane de lei, toţi banii provenind din subvenţii de la bugetul de stat, fiind urmat de Viorica Dăncilă – 6,8 milioane de lei, dintre care 6 milioane de la bugetul de stat şi de Mircea Diaconu – 6 milioane, finanţarea publică fiind de 300.000 de lei. Valoarea totală a contribuţiilor se apropie de 34 de milioane de lei.